TKOI URIHO Novoosnovani klub briljirao na 2. Para taekwondo prvenstvu Hrvatske

Na prvenstvu je sudjelovalo osam klubova sa 30-ak sportaša koji su se natjecali u borbenim disciplinama (tjelesni nedostaci) i tehničkim disciplinama (motoričke teškoće i intelektualne teškoće). TKOI URIHO prvi je u ukupnom plasmanu

 

Drugo Para taekwondo prvenstvo Hrvatske održano je prošli vikend u Pisarovini, u organizaciji Hrvatskog para taekwondo saveza te pod okriljem Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Iz Saveza s ponosom ističu da je visoka poroviteljica nacionalnog para taekwondo prvenstva predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved također je prihvatio pokroviteljstvo nad ovim značajnim događajem. Domaćin je bio Taekwondo klub osoba s invaliditetom Pisarovina.

Na 2. Para taekwondo prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je osam klubova sa 30-ak natjecatelja koji su se natjecali u borbenim disciplinama (tjelesni nedostaci) i tehničkim disciplinama (motoričke teškoće i intelektualne teškoće) podijeljeni u tri dobne muške i ženske kategorije.

Para taekwondo prvenstvo Hrvatske kriterijsko je natjecanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predstavlja uvjet za ostvarenje norme za nastup u okviru Hrvatske parataekwondo reprezentacije na Europskom para taekwondo prvenstvu koje će se održati u talijanskom Bariju 31. listopada 2019.

Ukupni poredak klubova

TKOI URIHO
TK Maksimir
TKOI Donat

TK Prana

TK Čigra

TKOI Kukkwon

TKOI Pisarovina

TKOI Terapija

Anita Blažinović