NIKOLA I IVICA STIPINOVIĆ Memorijalni malonogometni turnir za 'Kolibriće'

Svake godine ovaj memorijalni malonogometni turnir prikuplja novac za drugu humanitarnu udrugu, a ove godine odabir je pao na Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece 'Kolibrići' kako bi im se kupio aspirator

 

Udruga za sport i rekreaciju 'Za Trstenik', u suradnji s Rotaract klubom Split, već šestu godinu organizira memorijalni malonogometni turnir 'Nikola i Ivica Stipinović', na kojem nastupaju čak 34 ekipe, ali i 16 ekipa osnovnoškolaca, a održat će se i jedna ženska revijalna utakmica.

- Tri dana Trstenik će biti pun smijeha, djece i dobrog društva, a pridruže nam se građani iz cijelog grada - kaže Blanka Rakidžija, glavna koordinatorica ovog projekta.

Oko tisuću ljudi svake godine posjeti ovaj turnir na kojem nastupaju ekipe iz Splita, Hvara, Omiša i Korčule, a svi koji žele pomoći, novac mogu uplatiti za vrijeme turnira na točno naznačen žiro-račun.

Svake godine ovaj memorijalni malonogometni turnir prikuplja novac za drugu humanitarnu udrugu, a ove godine odabir je pao na Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece 'Kolibrići', kako bi im se kupio aspirator.

Prošle godine ekipe su igrale za udrugu 'Jak kao Jakov', za koju je skupljeno preko deset tisuća kuna.

Cilj ovog turnira je okupiti sve generacije u zajedničkom radu i druženju, osvijestiti dobro u ljudima i pokazati da se udruženim snagama mogu činiti dobra djela. Svi uključeni u projekt volontiraju, što je najveća vrijednost ovog turnira, piše RTL-ov Splitski dnevnik.

Nikola i Ivica Stipinović su sin i otac koji su u razmaku od nekoliko godina nesretno preminuli. Nikola je poginuo u prometnoj nesreći, a četiri godine kasnije njegov otac je ubijen u lovu na Korčuli. Kako bi se sačuvala uspomena na njih, ali i na njihovu ljubav prema njihovom kvartu, Meri Stipinović započela je organizaciju ovog turnira.

- Već prve godine na turnir se prijavilo čak 60 ekipa, ali shvatili smo da nam u tri dana najviše odgovara imati 32 ekipe pa smo veliki broj njih morali odbiti. Najvažniji dio svega ovoga je volonterski rad svih uključenih u ovaj projekt, jer je upravo taj segment bio važan i mom suprugu, a sportski dio sinu koji je bio aktivni sportaš i veslao je u splitskom Mornaru.

Sportski dio započinje u petak 17. svibnja u 16 sati, a u subotu i nedjelju sportski dio započinje u 14 sati. Subota je rezervirana za dječje ekipe u dobi od devet do dvanaest godina koje dolaze iz osnovnih škola Trstenik, Skalice i Split 3, a u petak u 18 sati će se svi moći družiti s maskotom Hajduka Ricom. Osim sportskog dijela bit će tu i onaj zabavni - posjetitelji će u nedjelju u 20 sati moći uživati u glazbi uz koncert grupe 505, ali i uz goste iznenađenja.

- Hvala udruzi 'Za Trstenik' koja je odlučila organizacijom 6. memorijalnog turnira 'Nikola i Ivica Stipinović' pomoći u kupnji aspiratora za Kolibriće. Hvala Meri Stipinović koja je u spomen na preminulog muža i sina odlučila pomoći drugima. Samo veliki u trenutku vlastite tragedije misle i na druge - poručuju iz udruge 'Kolibrići'.

- Dođite od 17. do 19. svibnja u Split, u kvart Trstenik ispred Caffe bara Code, dobro se zabavite, njegujte uspomenu na Nikolu i Ivicu Stipinovića, ukoliko ste u mogućnosti donirajte za kupnju aspiratora. 

Damir Fatušić

 

 

Povezane vijesti