COO DUBRAVA Otvoreno prvenstvo Zagreba u boćanju za mlade osobe s invaliditetom

Turnir su, već tradicionalno, zajedničkim snagama organizirali Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom, a nastupilo je rekordnih 42 igrač(ic)a 

 

Proteklog vikenda, u prostorima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u boćanju za osobe s invaliditetom za mlade koje se smatra i neslužbenim prvenstvom Hrvatske za mlade.

Turnir su, već tradicionalno, zajedničkim snagama organizirali Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom, a nastupilo je rekordnih 42 igračica i igrača iz COO Dubrava, COO Goljak, BK CPO Zagreb, UOSI 'Sv. Bartolomej' iz Knina, BK 'Dan' ZOSI iz Slavonskog Broda, BK OSI 'Pulac' iz Rijeke te BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba. Rekordan broj i ne čudi, jer su na turniru po prvi put nastupili mladi igrači s intelektualnim teškoćama.

Sve nazočne na početku je pozdravila Jasna Škrabo, trenerica mladih igrača u COO Dubrava, kao i u BK CPO. Nakon nje, okupljenima se obratio i naš proslavljeni kuglač i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš, koji je tu bio i u funkciji posebnog izaslanika gradonačelnika Milana Bandića, inače dragog gosta na turnirima u Dubravi, koji ovaj put nije bio u prilici doći. Turniru su nazočili i Frane Dadić iz Gradskog ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom, Dado Katunar u ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Suzana Cigetić iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

Turnir je tradicionalno otvoren jednom partijom između nekog od gostiju i jednog od igrača. Ovaj put se u boćanju okušao Nikola Dragaš, a protivnik mu je bio mladi reprezentativac Dominik Ugarković, pri čemu je Dragaš bio za dlaku uspješniji.

Ukupno je odigrano više od 60 utakmica u šest kategorija, a u pauzi između utakmica našlo se vremena i za proslavu jednog rođendana. Naime, Dominik Ugarković je imao rođendan, a trenerica ga je odlučila iznenaditi tortom, na kojoj je gorilo 19 svjećica, koje je oduševljeni Dominik ugasio uz svesrdno navijanje svih u dvorani.

Dominikovo veselje bilo je još veće kada je na kraju, iako očekivano, osvojio zlatnu medalju u BC1 kategoriji, pobijedivši u finalu Ivana Gradičaka iz COO Dubrava, dok je treće mjesto osvojio Josip Karivan, također iz COO Dubrava.

Iznenađenja nije bilo ni u BC2 kategoriji, gdje su se u finalu našli mladi reprezentativci Luka Wagner iz BK OSI 'Pulac' i Ivan Svibovec iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, a uspješniji je i ovaj put bio Luka. Treće mjesto osvojio je Josip Grabovac iz UOSI 'Sv. Bartolomej'.

U BC3 kategoriji najuspješnija je bila Stella Franjić iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, drugi je bio Borna Sečić iz BK 'Dan' ZOSI, a treći Dorijan Matić iz BK OSI 'Pulac'.

U BC5 kategoriji najbolja je bila Jelena Perković, ispred Nikoline Bebek i Filipa Đuranca, svi troje iz COO Dubrava.

U najbrojnijoj, BC6 kategoriji, slavio je Bruno Iveković iz COO Dubrava, drugi je bio Kemal Beganović iz BK OSI 'Pulac', a treći Tomislav Knezić iz COO Goljak.

U BC7 kategoriji (igračice i igrači s intelektualnim teškoćama) prvo mjesto osvojio je Dominik Bukvić, drugo Kruno Crljić, a treće Sandra Meić, svi iz COO Dubrava.

S mladim igračima opet ćemo se na istom mjestu družiti u drugoj polovici prosinca, kada je na rasporedu tradicionalni Božićni turnir.

Velika zahvala organizatora, a i svih koji su bili na turniru ide mamama iz COO Dubrava i COO Goljak za divne kolače i ukusne kiflice, u kojima smo mogli uživati tijekom turnira.

Tomislav Bunjevac

 

 

Povezane vijesti