OSIJEK Bosakovci obranili naslov ekipnih državnih prvaka u šahu za osobe s invaliditetom

Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je po drugi put uspjela osvojiti ovo natjecanje, što je u prilično jakoj konkureniciji bilo sve samo ne lako, poručio je hrvatski reprezentativac Krsto Kovačević

 

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom, u hotelu 'Millennium' u Osijeku, prošlog je vikenda održano 2. Ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom.

Na drugom državnom prvenstvu u organizaciji jednog od samo nekoliko šahovskih saveza osoba s invaliditetom u svijetu i ove su godine sudjelovale četiri ekipe - Šahovski klub 'Stjepan Bosak' - URIHO iz Zagreba, Šahovski klub osoba s invaliditetom 'Kralj' iz Slavonskog Broda, te domaćini ovog povijesnog natjecanja, Šahovski klub 'HVIDR-a' iz Osijeka s dvije ekipe. Nažalost, Šahovski klub osoba s invaliditetom 'Top' iz Šibenika ove godine nije sudjelovao iz financijskih razloga.

Nakon tri odigrana kola - svaka ekipa je odigrala po jedan meč sa svakom ekipom - naizgled uvjerljivi, ali do samog kraja itekako neizvijesni pobjednici natjecanja, s dvije pobjede i jednim remijem, bili su šahisti Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO, koji su tako obranili naslov osvojen prošle godine u Šibeniku. Drugo mjesto je osvojila prva ekipa ŠK 'HVIDR-a', a treće ŠKOSI'Kralj'.

Za prvake su igrali Domagoj Glažar, Krsto Kovačević, Radoslav Ćosić i Zoran Matana.

- Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je po drugi put uspjela osvojiti ovo natjecanje, što je u prilično jakoj konkureniciji bilo sve samo ne lako. Ovom prilikom bih čestitao i zahvalio svojim suigračima Domagoju, Radoslavu i Zoranu na dobrim igrama, pogotovo u posljednjem kolu kada su zbog lošije igre nas na gornjim pločama, svojim pobjedama 'spasili' prvo mjesto. Još bih pohvalio organizaciju prvenstva i kolege iz drugih ekipa na fer i korektnoj borbi, s vjerom da će nam se u narednim godinama priključiti još više klubova i ekipa - poručio je Krsto Kovačević, kojeg za manje od dva mjeseca očekuje put na  19. IPCA pojedinačno prvenstvo u šahu za osobe s invaliditetom u slovačkom Ružomberoku.

- Ove godine je Hrvatski šahovski savez osoba s invaliditetom izabrao Osijek za domaćina ekipnog prvenstva i nismo pogriješili. U ugodnom ambijentu hotela 'Millennium' održano je napeto i zanimljivo prvenstvo gdje su prvo mjesto ponovno osvojili prošlogodišnji pobjednici, Šahovski klub 'Stjepan Bosak' - URIHO iz Zagreba. Zahvaljujemo šahovskom klubu 'HVIDR-a' na odličnom domaćinstvu i veselimo se novim natjecanjima koja nas tek čekaju - kazao je predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom Damir Lović.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti