STOLNI TENIS Bronca za par Mužinić i Dretar Karić na Otvorenom prvenstvu Slovenije za osobe s invaliditetom

Ovo natjecanje, koje je prema mom sudu doista bilo jače od Svjetskog prvenstva jer su se u Laškom okupili svi oni koji nešto znače u parastolnom tenisu, pokazalo je trenutne kvalitete svakog pojedinca, izjavio je izbornik Emil Gubica

 

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić prošlu su subotu na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom u ekipnoj konkurenciji osvojile brončanu medalju. Do bronce su došle nakon prolaska grupe s dvije pobjede i jednim porazom.

- Prije svega sam zadovoljan odličnim nastupom naših djevojaka, a posebno Anđelom Mužinić. Anđela je u Laškom osvojila zlato i broncu. Ovo natjecanje, koje je prema mom sudu doista bilo jače od Svjetskog prvenstva, jer su se u Laškom okupili svi oni koji nešto znače u parastolnom tenisu, pokazalo je trenutne kvalitete svakog pojedinca - izjavio je izbornik Emil Gubica.

- U grupi su naše djevojke izgubile od finalistica Korejanki. Možda se Anđela malo ispucala u pojedinačnoj konkurenciji, ali je to popravila u polufinalu ekipne konkurencije , jer su u paru tijesno izgubile, a Anđela je u pojedinačnom srazu odnijela pobjedu. Doista ostaje žal što nismo imali malo više sreče za poslijednji korak do finala. Smatram da je Anđela Mužinić ovim rezultatom 99 posto sigurna putnica za PI u Tokiju, a svim ostalim ostaje da se dobro bore do 31. ožujka sljedeće godine, kada se zaključuje lista putnika za Tokyo - dodao je izbornik Gubica.

Na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupilo je 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje branilo je deset stolnotenisačica i stolnotenisača.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti