SPLIT Na Otvoreno paraatletsko prvenstvo Hrvatske dolazi 139 natjecatelja

Rezultatska očekivanja na Croatia openu su velika jer se nadamo da će naši paraatletičari i paraatletičarke ostvariti rezultate s kojim će osigurati nastup na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubajiju i time ući neopterećeni u sezonu, kaže izbornik naše paraatletske reprezentacije Damjan Sedić

 

Čak 139 atletičarki i atletičara iz Austrije, Crne Gore, Češke, Srbije, Slovenije i Hrvatske nastupit će na Otvorenom pojedinačnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske koje će se pod nazivom Croatia open  Split 2019. održati u nedjelju 19. svibnja u ŠC Park mladeži.

Organizatori natjecanja, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, te ASK Split i Športski savez invalida Splita najavljuju čak 215 starteva tijekom natjecanja čiji je početak zakazan u 10.45 sati.

- Rezultatska očekivanja na Croatia openu su velika jer se nadamo da će naši paraatletičari i paraatletičarke ostvariti rezultate s kojim će osigurati nastup na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubajiju i time ući neopterećeni u sezonu. Plasman na SP, koje će se u studenom održati u Dubaiu, za nas je izuzetno važan jer će se na njemu ispunjavati kvalifikacijske norme za nastup na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Nadam se i volio bih da se netko od mlađih sportaša nametne svojim rezultatom, jer ove godine u kolovozu imamo i Svjetsko prvenstvo za juniore u Nottwilu - izjavio je za Hinu izbornik Hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

Hina

 

 

Povezane vijesti