HONG KONG Bronca za Davora Komara na Svjetskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom

Ovim rezultatom Davor je osvojio i 21 bod za svjetsku rang-listu te će od sljedećeg tjedna biti šesti igrač svijeta u BC4 kategoriji i na dobrom je putu da ostvari plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020

 

Na turniru Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom - BISFed 2019 Hong Kong Boccia World Open - Davor Komar je osvojio treće mjesto u BC4 kategoriji svladavši sa 6:0 Wai Yan Vivian Lau iz Hong Konga, koja je 16. igračica svijeta. Od samog početka utakmice bilo je jasno da je Davor bolji i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sigurnom igrom Davor već u prvoj igri ostvaruje prednost od 2:0. Nakon druge igre vodi 3:0, a nakon treće velikih 5:0 i u četvrtoj igri je dovoljno bilo samo sačuvati prednost, što ne samo da uspijeva, nego je i povećava te pobjedom 6:0 osvaja treće mjesto.

U polufinalu, protiv trečeg igrača svijeta i aktualnog europskog prvaka Britanca Stephena McGuirea, u sportskom trileru Komar je izgubio s tjesnih 5:4 i tako ostao bez borbe za zlato. U finalu je slavio upravo Stephen McGuire pobjedom od 4:1 nad Yukom Wingom Leungom iz Hong Konga.

U četvrtfinalu je Komar pobijedio 18. igračicu svijeta Ximei Lin iz Kine s 5:0.

Grupu je Komar furiozno prošao pobjedama od 10:4 protiv Damira Jurena, 6:2 protiv Louisa Saundersa iz Velike Britanije te 5:1 protiv 11. igrača svijeta Kwana Hanga Wonga iz Hong Konga.

Ovim rezultatom Davor je osvojio i 21 bod za svjetsku rang-listu te će od sljedećeg tjedna biti šesti igrač svijeta u BC4 kategoriji i na dobrom je putu da ostvari plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Po prvi puta na jednom turniru ove razine imali smo troje predstavnika među 24 igračice i igrača u pojedinačnom dijelu natjecanja - uz Davora, tu su bili i Damir Juren i Melisa Osmanović.

Vremena za slavlje nije bilo puno, jer je Komara očekivao i nastup u natjecanju parova. Protivnici u skupini bili su Tajland, Velika Britanija i Brazil, a naš par je, nažalost, upisao tri uvjerljiva poraza - protiv Tajlanda 5:1, identičan rezultat bio je i protiv Velike Britanije, a Brazilci su naš par porazili s vrlo visokih 13:0.

In Portal / HPO

 

Povezane vijesti