ŠDOI URIHO Dominacija i prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u nogometu za osobe s invaliditetom

URIHO-vcima je sport jednostavno u krvi, a uz pravu podršku, kakvu mi nedvojbeno imamo, najbolji rezultati ne mogu izostati, kazala je Jadranka Blagus

 

29. svibnja 2019. godine u Sportskoj dvorani u Zaprešiću održano je Prvenstvo Hrvatske u nogometu i Special Olympics European Football Week 2019. Prvenstvo je organiziralo Športsko društvo Specijalni športovi 'Luč' pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Na Prvenstvu je sudjelovalo 36 ekipa iz cijele Hrvatske.

Ekipa Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO nadmoćno je osvojila prvo mjesto i najbolja je u Hrvatskoj. U polufinalu su pobijedili ekipu 'Mura' iz Čakovca rezultatom 6:0, a u finalu ekipu 'Golubica' iz Vukovara 3:0.

Pobjedničku URIHO ekipu vodila je trenerica Marija Matuzić, legendarna Maca Maradona, a zadovoljstvo uspjehom nije krila ni Jadranka Blagus, predsjednica Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, koja je kazala kako ekipa pobjedu posvećuje prvom čovjeku URIHO-a, ravnatelju Josipu Držaiću, koji  svojim elanom, razumijevanjem i podrškom daje ekipi snage i motivacije za najbolje rezultate.

- URIHO-vcima je sport jednostavno u krvi, a uz pravu podršku, kakvu mi nedvojbeno imamo, rezultati ne mogu izostati - kazala je Blagus.

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti