PROMETHEUS, POLJSKA Na Međunarodnom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom 'Istrijana' osvojila dva zlata

Dvoje naših sportaša Zoran Peruško iz Peruški i Draško Bartolić iz Pule odigrali su svoje utakmice s tri pobjede i jednim porazom, što čini vrhunski rezultat u konačnom poretku prvenstva, pohvalili su se boćari 'Istrijane'

 

Na Međunarodnom kupu 'Prometheus 2019.' u boćanju za osobe s invaliditetom – pojedinačno, koji je održan u poljskoj Konopiski od 30. svibnja do 2. lipnja 2019., Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' sa svojim članovima Marinom Relić iz Žuntići pokraj Kanfanara i Davorom Komarom iz Pule bez ijednog poraza osvojio je dva zlata.

- Marina je do zlata u svojoj BC5 kategoriji stigla pobjedničkim rezultatima 7:2, 5:2, 3:2 u polufinalu i 5:2 u finalu. Davor Komar u kategorija BC4 je kao najbolji iz svoje skupine 'izašao' s rezultatima 14:0, 13:0 i 10:0 u polufinalu, dok je u finalu pobijedio mladog Poljaka s 9:3 – pojašnjavaju iz Kluba u priopćenju.

U Konopiski natjecao se i član Kluba Adriano Stihović iz Lindara, koji je u konačnom poretku u svojoj kategoriji BC5 osvojio izvrsno četvrto mjesto.

- Stihović je imao 'peh' na način da je polufinale igrao upravo protiv naše Marine, koja je za bod bila bolja, inače bi vjerujemo rezultat i za Adriana bio mnogo bolji. Svakako koristimo priliku čestitati Marini Davoru i Adrianu – objašnjavaju iz Kluba.

Iz Kluba se posebno zahvaljuju svojim trenerima Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih, kako ističu, ovi rezultati ne bi bili dostižni.

- Također zahvaljujemo Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji, Gradu Pula, Općini Kanfanar i Općini Fažana, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na Prvenstvu u Poljskoj – nastavljaju.

Dok se dio članova Kluba natjecao u Poljskoj, u Slavonskom Brodu u subotu, 1. lipnja, održalo se 3. kolo prvenstva Hrvatske pojedinačno.

- Dvoje naših sportaša Zoran Peruško iz Peruški i Draško Bartolić iz Pule odigrali su svoje utakmice s tri pobjede i jednim porazom, što čini vrhunski rezultat u konačnom poretku prvenstva – kažu iz Kluba.

Što se tiče daljnjih natjecanja, član i članica Kluba Davor Komar i Melisa Osmanović već sljedeći tjedan, od 13. do 17. lipnja 2019., kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije odlaze u Slovačku, Liptovski Jan, na Međunarodni 'TATRA KUP' koji će okupiti natjecatelje iz sedam zemalja, a specifičan je po tome što na njega dolaze i aktualni Svjetski prvaci i Olimpijski pobjednici u paru iz Ria 2016. godine. Komar će na 'TATRA KUP'-u nastupiti kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač Prvenstva. Komar je trenutno šesti igrač svijeta, dok je zajedno s Melisom kao par trenutno na dvanaestom mjestu u svijetu.

Klaudija Klanjčić

 

 

 

 

Povezane vijesti