DOBRA VIJEST IZ BERLINA Hrvatski plivači s invaliditetom osvojili dvanaest medalja na natjecanju Svjetske paraplivačke serije

Od naših plivača posebno je zablistao Kristijan Vincetić, koji je osvojo dvije medalje, dok je Dino Sinovčić isplivao novi državni rekord u disciplini 200 leđno

 

Na natjecanju Svjetske paraplivačke  serije, koje je održano u Berlinu od 6. do 9. lipnja, reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić, Ante Rađa, Leonardo Renić i Karlo Knežević.

Od naših plivača posebno je zablistao Kristijan Vincetić, koji je osvojo dvije medalje u MD finalima u disciplinama 100 i 200 leptir, te je u disciplini 100 delfin još jednom potvrdio normu za nastup na POI Tokyo.

Dino Sinovčić, nakon ozljede, istaknuo se vrlo dobrim rezultatima isplivavši novi državni rekord u disciplini 200 leđno, a posebno potvrdivši normu u disciplini 100 leđno za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Ante Rađa ispunio je normu u disciplini 100 leđno za nastup na POI Tokyo.

Hrvatski paraplivači ukupno su osvojili dvanaest medalja.

Smatram da je nastup u Berlinu bio izuzetno uspješan i dobar pokazatelj za završne pripreme prije Svjetskog prvenstva koje se održava u rujnu u Londonu. Nećemo više imati nastupa prije ovog prvenstva, a spremamo se i da se s tog natjecanja vratimo s medaljom. Za nastup u Londonu sam već odredio reprezentaciju u sastavu Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Ante Rađa,  Tomi Brajša i Paula Novina – izjavio je hrvatski izbornik Slobodan Glavčić.

 U Berlinu se nadmetalo više od  600 paraplivačica i paraplivača iz 64 zemlje.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti