MELISA OSMANOVIĆ I DAVOR KOMAR Dva srebra na Međunarodnom Tatra kupu u boćanju za osobe s invaliditetom

Davor Komar je na Tatra kupu nastupio kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač prvenstva, odnosno 6. igrač svijeta, dok su Davor i Melisa trenutno na 12. mjestu u svijetu kao par

 

Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije sudjelovali su na međunarodnom prvenstvu Tatra kup 2019.' koji se uz sudjelovanje sedam europskih zemalja održao u slovačkom gradu Liptovsky Jan, od 13. do 17. lipnja 2019. godine.

Davor i Melisa su igrajući u paru osvojili srebro, upisavši sve tri pobjede u skupini, dok je u finalu bolji bio slovačko – britanski par Thompson-Andrejčik, slavivši sa 5:3.

Pojedinačno je član Kluba Davor Komar 'izašao' sa svim pobjedama; u četvrtini finala bio je bolji od Poljaka Walcyzka i slavio sa 11:1, a u polufinalu slavio pobjedom od 6:2 nad Čekom Kasoom. U finalu je Komara čekao trenutni svjetski prvak u paru, Slovak Samuel Andrejčik, koji je rezultatom 6:2 osvojio 1. mjesto. Ovo je ujedno bio i osmi sveukupni međusobni 'okršaj' Komar/Andrejčik, u kojima trenutno vodi naš boćar Davor Komar rezultatom 6:2.

Davor Komar je na Tatra kupu nastupio kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač prvenstva, odnosno 6. igrač svijeta, dok su Davor i Melisa trenutno na 12. mjestu u svijetu kao par, javio je Regionalexpress.hr.

Iz Kluba koriste priliku te se posebno zahvaljuju trenerima Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. Zahvale idu i Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, te Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji i Gradu Pula, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje Kluba na prvenstvu u Slovačkoj.

Što se tiče daljnjih natjecanja, već sljedeće subote Komar i Osmanović započinju s trotjednim pripremama u Rovinju, Pazinu i Puli, za odlazak na europsko prvenstvo koje će se u mjesecu kolovozu održati u Španjolskoj Sevilli.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti