SIRIUS OPEN Uspješno završeno deseto izdanje Međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom

Vrhunska organizacija, sve veći broj sudionika, prijateljski duh koji vlada na turniru te brojni posjetitelji koji bodre svoje favorite i podržavaju turnir pridonijeli su tome da se Sirius Open zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom

 

Finale desetog izdanja međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open powered by Pharmakon održano je u nedjeju na terenima Tenis centra Maksimir. U borbi za titulu najboljeg sudjelovao je rekordan broj prijavljenih iz cijelog svijeta, a ovogodišnji je turnir izazvao najveći interes do sad.

Sudionici su se natjecali u šest kategorija, dok je Hrvatsku predstavljalo ukupno pet natjecatelja.

Za prvo mjesto u muškoj kategoriji borili su se favoriti turnira. Nakon dugog meča, pobjedu je odnio Amerikanac Casey Ratzlaff, a borbu za zlato mu je otežao Alexander Cataldo (CHI).

U kategoriji muških parova tron su zauzeli Talijani Silviu Culea i Ivan Tratter. Johana Martinez iz Kolumbije odnijela je zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji, a zajedno s Polinom Shakirovom iz Rusije, zauzela je prvo mjesto u ženskim parovima.

U kategoriji kvadriplegičara najbolji je bio Alexandru Flavian Craciun iz Rumunjske, dok je s Becky Coleman, u parovima osvojio i drugo zlato desetog Sirius Opena.

- Finale je bilo jako teško, nije lako pobijediti ovako dobrog tenisača. Ova nagrada mi puno znači, pogotovo kada ju teško osvojim. Veselim se idućoj godini i pozivam sve da se prijave, bitna je samo dobra volja. Hvala još jednom svim organizatorima na ovom predivnom turniru – rekao je ovogodišnji pobjednik Casey Ratzlaff za Sport klub.hr

Vrhunska organizacija, sve veći broj sudionika, prijateljski duh koji vlada na turniru te brojni posjetitelji koji bodre svoje favorite i podržavaju turnir pridonjeli su tome da se Sirius Open zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom.

Anita Blažinović