SPORTSKI SUSRETI OSOBA S INVALIDITETOM Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec 'Poleg jedne velke gore' ugostila 11 udruga iz Hrvatske

Natjecatelji su se nadmetali u u elektroničkom pikadu, nabaci krug, visećoj kuglani i belotu, a tri najbolje udruge po disciplinama nagrađene su medaljama

 

U organizaciji Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec održan je 19. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske pod nazivom  'Poleg jedne velke gore'.

Susret je održan u prostoru restorana BVB Ivanec, a odazvalo se jedanaest udruga iz  Hrvatske – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske ogranak Ivanec, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruga invalida LIO Ludbreg, Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije Zlatar, Udruga invalida Donja Stubica, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Siska, Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije Koprivnica te članovi udruge domaćina Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Susret je započeo pozdravnim riječima predsjednika Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec Juraja Putareka koji se zahvalio svim udrugama na dolasku i poželio im da se dobro provedu i zabave na susretu.

Nazočnima se pozdravnim riječima u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Ogranak Ivanec obratio predsjednik Ljudvek Cikač, uz ostalo, istaknuo zadovoljstvo suradnji obiju udruga.

Potom se obratio dogradonačelnik grada Lepoglave Hrvoje Kovač koji je pozdravio sve nazočne, te susret proglasio otvorenim.

 

Uslijedila su sportska nadmetanja u elektroničkom pikadu, nabaci krug, visećoj kuglani i belotu.

U elektroničkom pikadu prvo mjesto osvojila je Udruga invalida ILO Ivanec s 1169 bodova, drugo mjesto Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina s 1116 bodova, a treće Udruga tjelesnih invalida Bjelovar s 1087 bodova.

U disciplini nabaci krug prvo mjesto osvojila je Udruga invalida LIO Ludbreg sa 160 bodova, drugo Udruga osoba s invaliditetom Križevci sa 135 bodova, a treće Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec sa 110 bodova.

U visećoj kuglani prvo mjesto osvojila je Udruga invalida LIO Ludbreg s 212 srušenih čunjeva, drugo Udruga invalida ILO Ivanec s 201 srušenim čunjem. a treće Udruga tjelesnih invalida Donja Stubica sa srušenih 197 čunjeva.

U belotu prvo mjesto osvojila je Udruga invalida ILO Ivanec, drugo Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, a treće Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije Zlatar.

Tri najbolje udruge po disciplinama nagrađene su medaljama.

Sve udruge koje su se odazvale na 19. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske pod nazivom 'Poleg jedne velke gore' primile su zahvalnice.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti