ZAGREB Održan međunarodni seminar u hapkidou

Integracija osoba s invaliditetom kroz sport pokazala se kao ključan čimbenik u podizanju kvalitete življenja te je važno omogućiti im sudjelovanje u svim aspektima života koji nam obogaćuju život, zaključio je 'slijepi samuraj' Bećirović

 

Slijepi samuraj Mirsad Bećirović, majstor borilačkih vještina, i tajnica Sportsko Rekreativnog Centra Labrador Romija Radočaj Naglić sudjelovali su u subotu na međunarodnom seminaru u hapkidou u organizaciji Hrvatskog saveza tradicionalnog hapkidoa, pod vodstvom grandmastera Drage Barišića. u Zagrebu u dvorani ACTA Teama.

Seminar je okupio stotinjak sudionika te majstore hapkidoa iz Švicarske, BIH, Srbije, Slovenije i Austrije, a posebni gosti bili su policajci iz Južne Koreje.

Cilj događaja bio je prije svega druženje, razmjena znanja i iskustva te promocija hapkidoa. Mirsad Bećirović tom prigodom uručio je grandmasteru Dragi Barišiću zahvalnicu ispred Udruge slijepih USKA za poseban doprinos integraciji slijepih osoba kroz sport. Mirsad se pritom zahvalio svim sudionicima, organizatorima, grandmasteru Dragi Barišiću na pozivu i sudjelovanju te posebice Blanki Jungić na asistenciji tijekom seminara, naglasivši kako je potrebno mnogo znanja i vještine kako bi majstori uspjeli prenijeti svoja znanja slijepoj osobi, u čemu su oni pritom i uspjeli.

- Integracija osoba s invaliditetom kroz sport pokazala se kao ključan čimbenik u podizanju kvalitete življenja te je važno omogućiti im sudjelovanje u svim aspektima života koji nam obogaćuju život - zaključio je Bećirović.

In Portal