HUMANITARNO BICIKLIRANJE Prihod od Feričanačke biciklijade ide za Udrugu 'Prijateljstvo'

Udruga će od novca prikupljenog na biciklijadi kupiti informatičku opremu, točnije deset novih računala. Biciklijadu organiziraju u suradnji s Biciklističkim klubom Našice, a namijenjena je djeci i odraslima

 

U nedjelju, 14. srpnja, održava se 4. Feričanačka biciklijada, a ove godine sav prihod prikupljen od kotizacija ide za Udrugu učenika, mladih i učenika s poteškoćama 'Prijateljstvo' Feričanci. Udruga će od tog novca kupiti informatičku opremu, točnije deset novih računala.

Biciklijadu organiziraju u suradnji s Biciklističkim klubom Našice, a namijenjena je i djeci i odraslima. Djeca će utrku početi u 10 sati, na stazi duljine šest kilometara, na relaciji Feričanci - Beljevina - Feričanci.

Za odrasle je pripremljena nešto duža staza, a utrka počinje u 11 sati. Vozit će se 18 kilometara rutom Feričanci - Beljevina - Đurđenovac - Vučjak Feričanački - Božilovac - Valenovac - Feričanci.

Kotizacija za utrku iznosi 50 kuna, no neće je morati plaćati članovi udruge, djeca, srednjoškolci i nezaposleni. Okupljanje biciklista bit će u središtu Feričanaca, a za sve sudionike biciklijade osigurani su hrana, piće i, naravno, medalje.

Organizatori posebno upozoravaju da za vrijeme vožnje na cesti zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozači bicikla mlađi od 16 godina. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko online obrasca ovdje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti