KARLOVAC Udruga USKA organizirala povijesni pikado turnir za slijepe i slabovidne osobe

Uoči natjecanja održan je okrugli stol na kojemu su predstavnici klubova članica Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih usvojili pravilnik odigravanja pikado kriketa za slijepe i slabovidne osobe

 

Udruga slijepih USKA, na čelu s predsjednikom Mirsadom Bećirovićem, povodom 440. rođendana Grada Karlovca organizirala je prvi u Hrvatskoj i regiji ekipni pikado turnir u kriketu za slijepe i slabovidne osobe koji je održan u prostorijama Udruge slijepih USKA u Sokolskom domu na Dan grada Karlovca. Natjecanje je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Adreja Navijalić.

- Ovom povijesnom turniru u pikadu nazočilo je deset ekipa, sedam u muškoj kategoriji i tri u ženskoj kategoriji natjecatelja iz klubova članica Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih iz sljedećih gradova; Slavonski brod, Varaždin, Bjelovar, Čakovec, Zagreb, Rijeka i Karlovac. Udruga slijepih USKA ponosna je što su upravo naša udruga i Grad Karlovac domaćini prvog turnira u kriketu za slijepe i slabovidne osobe na ovim prostorima i šire. USKA kontinuirano radi na razvoju novih sportova za osobe s invaliditetom, a ovaj povijesni turnir organiziran je zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Karlovca u sklopu proslave Dana grada i manifestacije ‘Zvjezdano ljeto’ u suradnji sa Sportsko Rekreativnim Centrom Labrador uz podršku Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih na čelu s predsjednikom Duškom Petrovićem, a po prvi puta održano je natjecanje i u ženskoj kategoriji pa je to i prvi povijesni ekipni turnir za žene - izjavio je predsjednik USKA-e Mirsad Bećirović.

Treće mjesto u ekipnom natjecanju za žene zauzela je ekipa Sportsko Rekreativnog Centra Labrador u sastavu Elena Mrkonja i Nada Vidović, drugo mjesto zauzela je ekipa ŠUS Slavonskog broda u sastavu Nikolina Čuk i Marina Jambrošić, dok je prvo mjesto i zlato otišlo u Zagreb Pikado Klubu slijepih Galija, ekipi u sastavu Ivana Vinko i Dragana Kovačević.

Rezultati ekipnog natjecanja za muškarce:

1. SKS Rijeka

2. PKS Galija Zagreb

3. ŠDS 4 Rijeke Karlovac

4. SRC Labrador

5. SKS Bilogora Bjelovar

6. ŠUS Varaždin

7. SDS Karlovac

Uoči samog natjecanja održan je okrugli stol na kojemu su predstavnici klubova članica Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih postavili temelje te usvojili pravilnik odigravanja pikado kriketa za slijepe i slabovidne osobe. Pikado turnir u povodu Dana Grada Karlovca okupio je trideset sudionika, natjecatelja, videćih pratitelja i voditelja sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom, a pikado se odigravao na najnovijem pikado aparatu tvrtke Talking dart.

Po završetku natjecanja, dodjele medalja i zahvalnica, održan je svečani ručak za sve sudionike natjecanja u Restoranu Panorama.

In Portal