JUDO Lucija Brešković donijela broncu s Europskog prvenstva za slijepe i slabovidne

Imati europsku medalju oko vrata nije mala stvar i sretna sam što sam nastavila kontinuitet osvajanja medalja, kazala je Lucija, poznata i kao prva Hrvatica koja je u judu nastupila na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru

 

Judašica JK Kaštela Lucija Brešković još jednom je obradovala kaštelansku i hrvatsku sportsku javnost, osvajanjem brončane medalje na  IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne, koje se prošlog tjedna održalo u talijanskoj Genovi.

Lucija je nastupila u kategoriji do 70 kg i pri tome pobijedila u prvoj borbi Elenu Popovu iz Rusije, a potom Talijanku Matildu Laurie. Prepreka na ovom prvenstvu za Luciju je bila samo osvajačica zlatne medalje Turkinja Raziye Ulucam.

Luciji Brešković ovo nije prva medalja s velikih natjecanja jer je na europskim prvenstvima  prije dvije godine u Birminghamu osvojila srebro, a prije četiri godine broncu u Lisabonu.  Ostat će zapisana i kao prva Hrvatica koja je u judu  nastupila na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojivši peto mjesto, a isti plasman ostvarila je i na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Lisabonu.

- Imati europsku medalju oko vrata nije mala stvar i sretna sam što sam nastavila kontinuitet osvajanja europskih medalja – kazala je Lucija, koju u rujnu očekuje nastup  na Grand prixu u Taškentu.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Genovi , pod vodstvom trenera Ante Batinića, uz Luciju su nastupile još dvije članice JK Kaštela,  njena mlađa sestra Jelena u kategoriji do 57 kg , pobjednica nedavnog europskog natjecanja mladih u Finskoj, koja je osvojila peto mjesto izgubivši u borbi za broncu  od Ukrajinke Ljudmile Lohatske te debitantica na ovakvim nastupima  Mirela Bralić u kategoriji do 63 kg. Bralić je u prvom kolu natjecanja izgubila od Ruskinje Olge  Pozdnysheve, dok je u repasažu od nje je bila bolja Španjolka Marta Arce Payno.

Na Olimpijskom festivalu mladih u Baku, gdje je Cementašica Katarina Krišto osvojila srebrnu medalju, nastupio je i član JK Kaštela Nikola Zorotović u kategoriji do 55 kg no ovog puta nije imao sreće, izgubivši u prvom kolu od Nijemca Davida Ickesa.

Zorotović je u Bakuu, poput drugih mladih judaša, nastupio pod vodstvom trenera reprezentacije Boška Rozge.

Član JK Kaštela i hrvatski reprezentativac Mislav Krček nastupio je proteklih dana na Grand Prixu u Zagrebu u kategoriji do 73 kg. No Krček ovog puta nije zabilježio poseban rezultat, izgubivši od Kazahstanca Zhansaya Smagulova.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti