ŠVICARSKA Pet hrvatskih predstavnika na Svjetskom paraatletskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski stijeg na otvaranju prvenstva nositi će Erik Fabian Kaurin, a tablu s natpisom Hrvatske nosit će Dominik Počekal

 

U švicarskom Nottwilu će se od četvrtka do nedjelje održati 2. Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo u organizaciji World Para Athleticsa na kojemu će hrvatske boje braniti Dominik Počekal  (AKOSI Uspon Velika Gorica), Erik Fabian Kaurin (AKOSI Odisej Kutina), Petra Štruklec (AKOSI Agram Zagreb), Antonio Kosmat (AK Samobor) i Luka Bukša (AK Spektar Pula).

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić je uoči odlaska u Švicarsku izjavio:

- Reprezentacija je izabrana na temelju ostvarenih rezultata na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu polovicom svibnja. Od svih natjecatelja očekujem maksimalan angažman kako bi ostvarili svoje najbolje rezultate, a što bi trebalo donijeti nove medalje s velikih natjecanja za hrvatsku paraatletsku reprezentaciju. Valja istaći da su Petra Štruklec i Erik Fabian Kaurin već ostvarili norme za odlazak na POI Tokio 2020. No, hoće li i otići na Igre ovisi o njihovom daljnjem sportskom napretku i dobivenim kvotama, ali da će oni u slijedećem paraolimpijskom ciklusu unijeti svježu krv u našu reprezentaciju svakako ne dvojim. Veoma je važno dati priliku mladim sportašima kako bi oni mogli kvalitetno zamjeniti neke naše reprezentativce koji će se nakon Tokija zasigurno oprostiti od vrhunskog bavljenja sportom.

Hrvatski stijeg na otvaranju prvenstva nositi će Erik Fabian Kaurin, a tablu s natpisom Hrvatske nositi će Dominik Počekal.

U Nottwilu će se nadmetati 350 sportaša iz 40 zemalja.

Hina