TOKYO 2020. Objavljen raspored natjecanja na Paraolimpijskim igrama i za hrvatske sportaše s invaliditetom

U dvanaest dana natjecanja sportaši će se boriti za 540 zlatnih medalja u 22 različita sporta

 

Organizacijski odbor Paraolimpijskih igara otkrio je raspored natjecanja za PI koje će se održati od 25. kolovoza do 6. rujna 2020. u Tokiju.

Natjecanja će se održavati svaki dan izuzev 25. kolovoza kad je predviđena ceremonija otvaranja Igara. U 12 dana natjecanja sportaši će se boriti za 540 zlatnih medalja u 22 različita sporta.

Dan nakon ceremonije otvaranja, parasportaši započinju borbe za odličja u biciklizmu, plivanju i mačevanju u kolicima. Kako bude išao tijek Paraolimpijskih igara, tako će se i povećati broj natjecanja.

U svoje kalendare bi svakako trebali zapisati 30. kolovoza. Na taj dan bit će dodijeljene čak 73 zlatne medalje, što je najveći broj medalja u jednom danu PI za koje će se sportaši nadmetati.

Od potencijalnih hrvatskih kandidata za Tokyo 2020. na taj dan mogli bismo navijati za naše atletičare, plivače i judašice. Zanimljiv je i podatak da se tradicionalno najpraćenija natjecanja u atletici i plivanju odvijaju kroz 10 od mogućih 12 dana trajanja PI. S druge strane, parataekwondo i badminton kao novouvršteni sportovi ostvarit će svoje premijerne nastupe tijekom pet dana 9. mjeseca.

Raspored natjecanja možete pronaći na poveznici tokyo2020.org/en/games/schedule/paralympic.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti