UDRUGA KOGA BRIGA Humanitarni plivački maraton za osobe s invaliditetom

Humanitarni plivački maraton 'Od Prasca do Prasca' dio je programa 'Kultura življenja' unutar projekta Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture. Nositelj programa 'Kultura življenja' je humanitarna udruga 'Koga briga', u suradnji s brojnim partnerima

 

Humanitarna udruga 'Koga briga' i ove godine, peti put zaredom, organizira plivački maraton na dionici od Empeduja beach bara na Biviju do Morskog prasca na Kantridi. Kao i svake godine, plivački maraton ima humanitarni karakter. Nakon uspješnih humanitarnih akcija u Fužinama i 2. Brudetijade na Morskom prascu, udruga nastavlja akciju prikupljajanja novčanih sredstva za nabavu četiri lokomata. Lokomati su rehabilitacijski uređaji koji pomažu u vraćanju funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih i djece.

Prijave se primaju u 'Morskom prascu' 24. kolovoza od 14 do 16 sati. U 16.20 sati bit će organizirano kretanje autobusom (Stanica Stadion) prema startu kod 'Empeduje' na Biviju. Start plivanja je u 17 sati, dužina dionice 2.5 km a osiguravat će ga spasioci SK Poseidona. Maraton nije natjecateljske prirode i mogu sudjelovati ljudi različitih plivačkih sposobnosti. Kotizacija iznosi 50 kuna (ili više po volji) a svaki sudionik će dobiti majicu 'Koga briga', vreću sa startnim brojem za stvari koje se vraćaju na cilj, okrijepu, voće, porciju sardelica i zabavu uz koncert iznenađenja.

Proslavljeni košarkaš Dino Rađa, ambasador akcije, također poziva zainteresiranu javnost da sudjeluje u ovom plivačkom maratonu.

In Portal

 

Povezane vijesti