ŠPANJOLSKA Na Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom hrvatski predstavnici ostali bez medalja

Još me očekuje Svjetski kup i naravno da vjerujem da bih doista trebao ići u Tokyo na Paraolimpijske igre, rekao je naš ponajbolji paraboćar Davor Komar

 

U španjolskoj Sevilli na Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom hrvatski predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji ostali bez plasmana u četvrtfinale i tako ispali iz borbi za odličja.

Hrvatski ponajbolji boćar Davor Komar izuzetno je dobro otvorio natjecanje skupine D, uvjerljivo savladavši Njemicu Anite Ragawuran s 13:0. U drugom kolu Komar je bio bolji s 3:2 od Grka Niko Vasilia. I kada smo svi vjerovali da Komaru ne može pobjeći prvo mjesto u grupi i kvalifikacija za četvrtfinale, desilo se ono što je rijetko tko zamislio - osim Rusa Ivana Frolova koji je uvjerljivo pobijedio Komara s 1:5.

Davor je u skupini imao dvije pobjede i jedan poraz, kao i Grk i Rus, ali u krugu s njima dvojicom imao je najlošiji međusobni omjer te tako završio kao treći. 

- Naravno da mi je žao što prvi put nisam prošao grupu. Doista sam dao sve od sebe, ali protiv Rusa Ivana Frolova doista je odlučivala njegova posljednja boća koja je razgrnila moje i umjesto da odemo u pripetavanje, pobjeda je pripala sretnijem Frolovu - izjavio je Komar.

- No još me očekuje Svjetski kup i naravno da vjerujem da bih doista trebao ići u Tokyo na Paraolimpijske igre - zaključio je Komar.

Melisa Osmanović u pprvom kolu skupine E sa 4:3 svladala je Španjolca Vasile Agachea. U nastavku natjecanja Melisa je zabilježila uvjerljiv poraz od Slovaka Samuela Andrejćika s 9:2. U trećem kolu nakon 6:6 u srazu s Nijemcem Bastianom Keller izgubila je meč nakon pripetavanja..

Novi europski prvak je Slovak Samuela Andrejćik koji je u finalu pobjedio Nijemca Borisa Nicolaja s 5:4. Brončana je Slovakinja Michaela Balcovakoja je pobjedila Mađara Lasla Egeduša s 5:4.

U petak i u subotu na rasporedu su igre parova, a naši Komar i Osmanović su u grupi s Portugalom, Velikom Britanijom i Mađarskom.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti