ATLETSKI MITING Povijesni uspjeh hrvatskih atletičara s invaliditetom u Parizu

U Parizu su 14 hrvatskih paraatletičara osvojili četiri zlata i tri bronce te postavili četiri državna rekorda

 

Najjači paraatletski Grand Prix miting u kalendaru WPA u 2019. godini, koji je okupio više od 700 paraatletičara iz cijelog svijeta, održan je u Parizu 29. i 30. kolovoza. 

U konkurenciji dvanaestorice bacača kugle Deni Černi, član AKI OTOS Grubišno Polje, kategorije F33, s novim državnim rekordom od 10,35m osvojio je zlato. Čak pet Denijevih hitaca bili su bolji od starog državnog rekorda. 

- Naravno da sam presretan s ovakvom serijom. Nije bilo nimalo lako pet puta popravljati rekord. Ovim rezultatom sam izuzetno zadovoljan, jer je on trenutno četvrti rezultat na svjetskoj rang listi. Kako su moje pripreme u punom jeku za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Dubaiu vjerujem da će mi ovaj nastup u Parizu dati novi poticaj kako bih i u studenom uspio u želji da osvojim svjetsko odličje - izjavio je Deni Černi.

Miljenko Vučić, član AK Odisej iz Kutine, osvojio je u kugli, kategorije F11-13-20, zlatnu medalju s novim državnim rekordom od 13,40 m. Vučićev rekord bolji je za 41 cm od njegova starog rekorda. 

- Ovim rezultatom trenutno sam treći na svjetskoj rang listi. Kako se svi nalazimo unutar 15 cm vjerujem da ću u Dubaiu doći do medalje, a tada je samo na meni da još više i napornije radim kako bih svoju kvalitetu potvrdio na PI u Tokiju 2020. - izjavio je Vučić.

Ivan Katanušić, član AKOI Uriho iz Zagreba u kategoriji F64 osvojio je zlato u disku s 55,90m.

Josip Slivar, član AK Sokol iz Bjelovara, osvojio je broncu u istoj kategoriji s 48,68m.

Velimir Šandor, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, osvojio je zlato u kategoriji F52 bacivši disk na daljinu od 17,72 m.

Broncu u koplju je osvojio Vladimir Gašpar, član AKOI Fortius iz Zadra, kategorije F41 . Gašpar je u drugoj seriji postavio novi državni rekord od 34,34m.

- Ovo mi je drugi nastup u Parizu na ovakvom jakom paraatletskom mitingu. Presretan sam novim državnim rekordom. Naravno da mi je ove godine cilj nastupiti u Dubaiu na Svjetskom prvenstvu, tako da naporno radim dva puta dnevno. Kako dolazimiz grada sporta, iz Zadra, želja mi je da budem prvi Zadranin paraatletičar paraolimpijac kako bih pokazao koliko mogu u Tokiju 2020. - naglasio je Gašpar.

Matija Sloup, član AK Odisej, u kategoriji F40 kuglu bacio je na 9,88m, što mu je bilo dovoljno za brončanu medalju.

Ana Gradečak, članica AK Odisej iz Kutine, kategorije F41 postavila je novi državni rekord bacivši kuglu na 6,75 m. Ovaj rezultat Ani je bio dostatan da zauzme 9. mjesto.

U kugli Marijan Presečan, član AKOSI Agrama iz Zagreba, osvojio je 4. mjesto kategorije F53 s daljinom od 6,69m.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti