Talijanski trijumf Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić

Glavna trenerica reprezentacije Mirela Šikoronja Ivančin, koja je po završetku po koeficijentu najačeg turnira ustvrdila da Hrvatska reprezentacija doista ima trenutno tri vrhunske stolnotenisačice kao što su Sandra Paović, Helena Dretar Karić i najmlađa Anđela Mužinić, te da su tu svakako još stolnotenisači Zoran Križanec, Tomislav Špalj i Pavao Jozić

Nakon što su u pojedinačnim natjecanjima Sandra Paović i Helena Dretar Karić osvojile zlato odnosno brončano odličje, danas je hrvatski stolni tenis bogatiji za još jedno zlato i broncu. Par Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić u kategoriji 3 sjedeće osvojile su zlatno odličje, trijumfirajući u konkurenciji pet ponajboljih europskih parova. U konkurenciji parova kategorije 5 sjedećih broncu su osvojili Zoran Križanec i Tomislav Špalj.

Natjecanjem u talijanskom Lignanu, gdje će za pola godine biti održano Europsko prvenstvo, svakako je zadovoljna i glavna trenerica reprezentacije Mirela Šikoronja Ivančin, koja je po završetku po koeficijentu najačeg turnira ustvrdila da Hrvatska reprezentacija doista ima trenutno tri vrhunske stolnotenisačice kao što su Sandra Paović, Helena Dretar Karić i najmlađa Anđela Mužinić, te da su tu svakako još stolnotenisači Zoran Križanec, Tomislav Špalj i Pavao Jozić. Dakle nekih šest sportaša koji predstavljaju temelj da se možemo nadati dobrim vijestima na slijedećem Europskom prvenstvu. To je svakako rezultat podizanja kvalitete rada u klubovima i reprezentaciji u poslijednje tri do četiri godine, zaključila je Mirela Šikoronja Ivančin.

HPO Press

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL