LONDON Velika očekivanja od hrvatskih predstavnika na Svjetskom prvenstvu za plivače s invaliditetom

Nadmetat će se 600 plivača iz 60 zemalja. Hrvatske boje brane Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina

 

Hrvatska paraplivačka reprezentacija putuje u London gdje će se od 9. do 15. rujna održati WPS svjetsko paraplivačko prvenstvo u Aquatic Centru Queen Elizabeth gdje su održana plivačka natjecanja tijekom 14. Paraolimpijskih igara 2012.

Nadmetat će se 600 plivača iz 60 zemalja. Hrvatske boje brane Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina.

Najveće očekivanje imam od Dina Sinovčića koji bi se trebao boriti za jedno od odličja, u utrci na 100m leđno u klasi S6. Iza njega, po mojim očekivanjima, je Kristijan Vincetić koji ima 'paklenu' konkurenciju u klasi S9. Pliva 100m leptir i 400m slobodno. Od Ante Rađe, kategorija S7, i Tomija Brajše kategorija S4, očekujem dobre rezultate i nadam se ulasku u finale. Što se tiče nastupa Paule Novine, koja će se nadmetati u kategoriji SB8, smatram da joj kao juniorki ovo može biti dobra priprema za buduća velika natjecanja. Pliva 100m prsno i očekujem od nje rušenje osobnog rekorda. Kako su pred nama Paraolimpijske igre Tokyo 2020. hrvatsko paraplivanje će dobiti dvije kvote, a trenutno imamo plivače Dinu Sinovčića, Kristijana Vincetića, Antu Rađu i Tomija Brajšu s isplivanim normama. Koji će od njih biti evidentni kandidat odlučit ću u veljači 2020. - izjavio je izbornik Slobodan Glavčić.

Trenutno ponajbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uoći odlaska u London naglašava:

Što se tiče pripremnog procesa smatram da smo odradili glavninu posla, uz kratak period odmora kad mi se upalila tetiva bicepsa,  pa smo morali pauzirati nekoliko dana. U Londonu me očekuje jako uzbudljiva utrka na 100 m leđno, jer se prva tri rangirana plivača nalaze u jednu sekundu. Ove godine držim drugu poziciju na svjetskoj rang listi u disciplini 100 m leđno i nadam se da će se sve poklopiti pa da napadnem zlato, kako bih nakon europskog zlata iz Dablina prošle godine dodao i svjetsko zlato.  Na tom putu neće mi biti nimalo lako, ali obećavam dati sve od sebe, pa kako bude. Osim 100 m leđno nastupam još u disciplinama 100 i 50 slobodno, ali te utrke će mi poslužiti samo kao priprema za 100 m leđno. Kako god da bude ovo je samo još jedna stuba i još jedna provjera više za Paraolimpijske igre u Tokijuu 2020. - zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti