SPECIAL POWER LEAGUE Dinamo domaćin nogometnog turnira za klince s teškoćama u razvoju

Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom, a cilj je omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet i rukomet

Pixsell/Goran Stanzl

 

Danas, u petak 13. rujna 2019., GNK Dinamo bit će po drugi put domaćin nogometnog turnira za djecu s teškoćama u razvoju Special Power League u sklopu istoimenog projekta čiji su sudionici od sezone 2018./2019.

Na turniru sudjeluje šest SPL ekipa: Dinamo Power Team, NK Slaven Belupo, NŠ Međimurje Čakovec, NK Istra 1961 i NK Osijek.

Projekt Special Power League pokrenut je na inicijativu Udruge Akademija zdravog življenja, kojoj su se priključili HNS, HRS, Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, centri za odgoj i obrazovanje Pula, Zagreb, Osijek, te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske.


Pixsell/Goran Stanzl

Projekt je inicijalno osmišljen kao liga klubova koji bi međusobno odigravali turnire svaki put u drugome gradu, u razmaku od tri mjeseca. Svaki klub ima za cilj uspostaviti sekciju za djecu s teškoćama u razvoju u kojima će za početak raditi treneri iz kluba uz pomoć stručnih suradnika, nogometnog priručnika za rad sa djecom s teškoćama u razvoju te partnera iz centara za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te vanjskih stručnjaka.

Dinamova momčad trenira jednom tjedno na stadionu Maksimir, a okuplja 15-ak djece različite dobi. Momčad vode treneri iz Dinamove nogometne škole, kao i stručni djelatnici za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Temeljna ideja projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom, a cilj je omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet i rukomet za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Iva Cigrovskij

 

Povezane vijesti