DINO SINOVČIĆ Sjajni plivač s invaliditetom osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Londonu

Presretan sam. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokyo mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad na paraolimpijsko zlato, izjavio je Dino Sinovčić

 

Jučer je u Londonu na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Aquatic Centru Queen Elizabeth Dino Sinovčić, član PK Cipal iz Splita,u disciplini 100 leđno, kategorije S6, osvojio zlatnu medalju. Do zlata je Dino došao isplivavši vrijeme od 1:15.46. Srebro je osvojio Kinez Hong Yang s vremenom 1:15.47, dok je brončani Argentinac Matias De Andrade sa 1:16.91.

Presretan sam. Doista su nijanse odlučivale o ovom sjajnom rezultatu, jer sam samo za stotinku bio brži od Kineza. Nakon europskog zlata iz Dublina prošle godine, večeras sam osvojio zlato. Nitko sretniji od mene. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokyo mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad na paraolimpijsko zlato - izjavio je neposredno po završetku utrke Dino Sinovčić.

U jutarnjim kvalifikacijama Dino je isplivao drugo vrijeme od 1;16,90.

U jutarnjim kvalifikacijama nastupili su još Tomi Brajša, kategorija S4, na 50 m leđno i s vremenom 0:57.97 zauzevši 12. mjesto. Ante Rađa, kategorija S7, na 100 leđno s vremenom od 1:18.91 osvojio je 10. mjesto.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti