TAEKWONDO ZA SVE Europski projekt Taekwondo kluba Maksimir

Razlog za provedbu ovog projekta je prije svega integracija osoba s invaliditetom u društvo pružajući im priliku da nauče alate i niz vještina koje će im pomoći razviti njihove fizičke i socijalne vještine

 

Od 14. do 21. rujna u Zagrebu će se održati projekt ‘Taekwondo for everyone’, koji će integrirati 45 mladih s teškoćama u razvoju. Ovaj projekt je financiran od Europske Unije te je dio Erasmus plus razmjene mladih i obuhvaća mlade koji dolaze iz Italije, Bugarske i Hrvatske. Organizator projekta je Taekwondo klub Maksimir koji je jedan od aktivnih klubova u paraolimpijskim sportovima i aktivnostima.

Razlog za provedbu ovog projekta je prije svega integracija osoba s invaliditetom u društvo pružajući im priliku da nauče alate i niz vještina koje će im pomoći razviti njihove fizičke i socijalne vještine. Kroz razne prezentacije i vježbe, u osam dana mladi će se upoznati s taekwondoom kao vještinom za jačanje tijela, duha i samopouzdanja. Sudionici će to učiti na siguran, prijateljski i zabavan način u međunarodnom okruženju, gdje će razvijati i druge vještine poput komunikacije na engleskom jeziku i kulturne vještine.

Ciljevi projekta ‘Taekwondo za sve’ su:

- Osnažiti sudionike s teškoćama u razvoju s ključnim kompetencijama i vještinama za njihov razvoj i pomoći im da vide sebe kao snažne i važne članove zajednice

- Podići svijest opće publike o važnosti integracije ljudi s teškoćama u razvoju u društvo

- Podići svijest o taekwondou kao treningu vježbanja/borilačkih vještina koji poboljšava ravnotežu, fleksibilnost, izdržljivost i snagu ne samo za zdrave ljude, nego i za osobe s invaliditetom.

Više o samome projektu, razvoju aktivnosti i finalnim rezultatima projekta možete pratiti na našoj web stranici http://www.taekwondo-maksimir.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti