ZAGREB Doček para stolnotenisača koji su osvojili medalje na Europskom prvenstvu u Švedskoj

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić osvojile su ekipno zlato, dok se u pojedinačnoj kategoriji srebrom okitio Pavao Jozić iz Samobora, a Mužinić broncom

 

U prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba u Savskoj 137 sazvana je 23. rujna 2019. u 10 sati konferencija za novinare povodom uspješnog nastupa Hrvatske reprezentacije na Europskome prvenstvu u Švedskoj u para stolnom tenisu. 

docek-stolnotenisaca-2019-10 docek-stolnotenisaca-2019-9 docek-stolnotenisaca-2019-8 docek-stolnotenisaca-2019-7 docek-stolnotenisaca-2019-6 docek-stolnotenisaca-2019-5 docek-stolnotenisaca-2019-4 docek-stolnotenisaca-2019-3 docek-stolnotenisaca-2019-2 docek-stolnotenisaca-2019-1 Naime, naše paraolimpijke Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić osvojile su ekipno zlato, dok se u pojedinačnoj kategoriji srebrom okitio Pavao Jozić iz Samobora, a Mužinić broncom.

- Hvala našim briljantnim djevojkama, Anđeli Mužinić i Heleni Dretar Karić, koje su pokazale nevjerojatnu dominaciju na europskim prvenstvima osvajanjem četvrtoga uzastopnog ekipnog zlata. Učinili ste nas ponosnima i pokazali da Hrvatska ima sjajne sportaše s invaliditetom. Primjer ste istinskih heroja koji nam svakodnevno pokazuju kako se trudom, upornošću i ljubavi nadilaze sve prepreke - rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te dodao da su osvajači medalja dokazali da spadaju u sam vrh ovog sporta.

Ujedno je napomenuo da je Zagreb grad mogućnosti za osobe s invaliditetom te kako će isti nastaviti ulagati u sport i para stolni tenis.

Uz gradonačelnika i suradnike, na konferenciji se našao sam vrh para stolnog tenisa, kao što su Emil Gubica - izbornik Hrvatske para stolnoteniske reprezentacije, Dragan Rakić - predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom, Mirela Šikoronja Ivančin - glavna trenerica hrvatske ženske reprezentacije te ostali članovi hrvatske reprezentacije kao što su Mirjana Lučić iz Velike Gorice i Jelena Šišić iz Samobora.

Prisutnima se obratio i dopredsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić.

- Uvijek nas uveseljavaju naši sportaši, posebno stolnotenisačice i stolnotenisači velikim brojem medalja s raznih natjecanja.

- Čast mi je danas biti ovdje i dočekati sportaše koji su ostvarili veliki i značajan uspjeh na Europskome prvenstvu. Taj uspjeh ne bi bio moguć bez logističke podrške Hrvatskoga paraolimpijskog odbora, Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i Grada Zagreba. Nadam se da je i Središnji državni ured također doprinio ostvarenju ovog vrhunskog rezultata - rekao je načelnik Sektora za razvoj sporta iz Središnjega državnog ureda za sport Darko Vučić.

Gubica je istaknuo da su osvajači medalja na Europskome prvenstvu u Švedskoj pokazali vrlo kvalitetnu igru.

- Čestitam na ekipnoj zlatnoj te na srebrnoj i brončanoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji. Na natjecanju je ove godine nastupilo više od 330 natjecatelja iz 38 europskih država. Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku reprezentaciju! Nadam se da ćemo i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju također biti konkurenti za medalje.

Rakić je gradonačelniku zahvalio za podršku koju daje sportašima, osobito onima s invaliditetom.

- Ovim smo rezultatom dokazali dominaciju na europskome vrhu - istaknula je osvajačica zlatne medalje Helena Dretar Karić.

Naposljetku su se nazočnima obratili osvajač srebrne medalje Pavao Jozić te osvajačica brončane medalje u pojedinačnoj i zlatne u ekipnoj konkurenciji Anđela Mužinić, koja je pohvalila cjelokupni tim oko sebe, a koji je uvelike doprinio navedenim medaljama.

Veliku potporu pobjednicima, a posebno svojoj članici Heleni, došli su dati uistinu najbrojniji i najglasniji navijači - sportaši STKI-a URIHO na čelu sa svojom predsjednicom Jadrankom Blagus te trenericom u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom Ivanom Knezović Šambić.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti