PROJEKT SYA U Rijeci održan dvodnevni Internacionalni trening za sportske ambasadore

Cilj projekta Sport Young Ambassadors - SYA je doprinijeti promociji volontiranja u sportu te samim time jednakim mogućnostima i podizanju svijesti o važnosti zdravog načina života kroz sudjelovanje u sportu za sve

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke organizirao je 17. i 18. rujna 2019. u Rijeci dvodnevni Internacionalni trening za sportske ambasadore te sastanak projektnih partnera Projekta SYA.  

Kako stoji u priopćenju Saveza, treningu je prisustvovalo tridesetak mladih ambasadora sporta iz Italije, Švedske i Hrvatske.

- Tim sportskih stručnjaka proveo je edukaciju o spašavanju u vodi, o plivanju za osobe s invaliditetom te o važnosti volontiranja u sportu. Održana je i demonstracija općeg kondicijskog treninga, kao i intervju s paraolimpijcem Miroslavom Matićem. Mladi ambasadori sporta imali su priliku razgledati Atletsku dvoranu Kantrida te Bazene Kantrida. Ovim treningom stekli su znanja o zdravom načinu života, o promociji sportske kulture i volonterskih aktivnosti u sportu, kao i o mogućnostima poticanja javnosti na sudjelovanje u volontiranju i uključivanju u sport za sve.

Vodeći partner projekta je EU DISPORA COUNCIL iz Švedske, projektni partneri iz Italije su Scambieuropei, Bologna i CEIPS - Centro Internazionale per la Promozione dell' Educazione e lo Sviluppo, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Cilj projekta Sport Young Ambassadors - SYA je doprinijeti promociji volontiranja u sportu te samim time jednakim mogućnostima i podizanju svijesti o važnosti zdravog načina života kroz sudjelovanje u sportu za sve.

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke okuplja osobe s invaliditetom na području Primorsko-goranske županije, a čine ga sljedeći klubovi: Atletski klub 'Srce' za osobe s invaliditetom, Plivački klub 'Forca', Streljački klub invalida 'Paraolimpijac', Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom 'Rijeka', Boćarski klub osoba s invaliditetom 'Pulac', Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom 'Pegaz', Teniski klub osoba s invaliditetom 'Fiume' - sekcija tenisa u kolicima, Klub alpskog skijanja osoba s invaliditetom 'Kvarner', Riječki sportski savez gluhih, Sportski klub slijepih 'Rijeka' i Društvo za sportsku rekreaciju osoba s tjelesnim invaliditetom 'Rijeka'.

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti