CENTAR ZAMET Održane jedanaeste Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Cilj manifestacije je djeci s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi

 

Jedanaeste Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju održane su u petak, 27. rujna u Centru Zamet, u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Kako stoji u priopćenju Saveza, na ovogodišnjim Igrama sudjelovalo je dvjestotinjak djece iz petnaest institucija - riječkih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara. Sudionici su se okušali u sportskim igrama, na atletskom, nogometnom, košarkaškom i stolnoteniskom poligonu, dok su se djeca dječjih vrtića iskazala na posebnom poligonu prepreka.

Cilj manifestacije je djeci s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

 

Kako bi Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – Igre bile što efikasnije sprovedene, organizator je uključio i volontere, i to učenike Medicinske škole u Rijeci i Osnovne škole Belvedere, za koje je ovakva vrsta volontiranja svojevrsni oblik prakse i edukacije.

Uglavnom, 11. Riječke sportske igre za djecu s teškoćama – Igre provedene su u sklopu projekta ACTIV OSI, koji je pokrenut od strane Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, kao prijavitelja projekta i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kao partnera.

Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom, kako bi ih se približilo tržištu rada te doprinijelo povećavanju mogućnosti njihovog zapošljavanja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti