GRAD SPLIT Župan Boban primio vrhunske sportaše s invaliditetom Dinu Sinovčića i Anđelu Mužinić

Možemo samo obećati da ćemo dati sve od sebe i nadati se ponavljanju ovih rezultata dogodine na Olimpijskim igrama u Tokiju, kazali su Anđela i Dino

 

Župan Blaženko Boban nije krio emocije na današnjem prijemu organiziranom za Anđelu Mužinić, prvakinju Europe (ekipno) u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom i Dina Sinovčića, prvaka svijeta u plivanju, 100 m leđno, za osobe s invaliditetom.

– Uz skromni dar Županije, želim vam iskazati zahvalu svih nas iz Županije i cijelog puka Splitsko-dalmatinske županije. Hvala Vašim roditeljima, trenerima, fizioterapeutima i vodstvu Saveza, svima koji su na bilo koji način ugradili sebe u vaše vrhunske rezultate – kazao je župan, te dodao: -Za športaše i osobe kao vi, kaže se 'osobe s posebnim potrebama', a ja bih rekao da smo svi mi ostali u posebnoj potrebi učiti od Vas, učiti radost življenja, vedrinu i optimizam koji širite oko sebe.

Anđela Mužinić  i Dino Sinovčić su zahvalili Županiji i županu osobno što prate njihove uspjehe i što im već godinama pomažu sukladno mogućnostima.

– Možemo samo obećati da ćemo dati sve od sebe i nadati se ponavljanju ovih rezultata dogodine na Olimpijskim igrama u Tokiu – kazali su Anđela i Dino.

Mijo Bakić, predsjednik Športskog Saveza invalida Grada Splita i Roberto Zidar, predsjednik HPPS-a i PK 'Cipal', su uputil riječi zahvale za dugogodišnju izvrsnu suradnju sa Županijom.

Zamjenik župana Luka Brčić je kazao da je ovih dana vidio projekt kojega je predstavio Hrvoje Kujundžić, stručni suradnik ŠS invalida Grada Splita, projekt za EU fondove preko kojega će Savez povući 1,5 milijuna kuna, te da vjeruje da će  ta sredstva omogućiti animiranje i uključivanje još većeg broja osoba s invaliditetom u različite športove. Prijemu je uz zamjenika župana nazočio i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić. Župan Boban je Dinu predao ček u iznosu 15 tisuća kuna, a Anđeli ček u iznosu 10 tisuća kuna.

Uz Anđelu i Dina, te predsjednika Saveza Miju Bakića,  na prijemu su bili i Ante Rađa, Slobodan Glavčić, izbornik reprezentacije i trener Dina Sinovčića, Tomislav Prusac, fizioterapeut, Roberto Zidar, predsjednik HPPS i PK 'Cipal', Miro Renić, tajnik PK 'Cipal', Mia Šikoronja, trenerica Anđele Mužinić još od 2011. godine, inače trenerica reprezentacije Hrvatske u stolnom tenisu. U ime Saveza je, uz Bakića, prijemu nazočio i Hrvoje Kujundžić, stručni suradnik Saveza.

Anita Blažinović