VINKOVCI Na ekipnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske novi trijumf AKOSI Agrama

Ovo je za sve nas kontrolno natjecanje uoči nastupa u studenom na Svjetskom prvenstvu u Dubaiu. Ono što me posebno raduje jest veliki broj državnih rekorda kao i uzlazna forma naših jedanaest putnika u Dubai, rekao je izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić

 

Jučer je na vinkovačkom stadionu HNK Cibalie održano ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojemu se nadmetalo 90 natjecatelja iz 13 klubova.

Novi-stari državni prvaci su članovi AKOSI Agrama iz Zagreba s osvojenih 4949 bodova. Drugoplasirani su paraatletičari Odiseja iz Kutine sa 4804 boda, dok su treći paraatletičari Ustanove URIHO iz Zagreba s osvojenih 3167 bodova.

Na natjecanje u Vinkovcima osvrnuo se izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić koji je istaknuo: "Ovo je za sve nas kontrolno natjecanje uoči nastupa u studenom na Svjetskom prvenstvu u Dubaiu. Ono što me posebno raduje jest veliki broj državnih rekorda kao i uzlazna forma naših 11 putnika u Dubai. Osim što sam zadovoljan nastupom već dokazanih reprezentativaca, tu su zasigurno i uspjesi mladih, nadolazečih paraatletičara, poput Samoborca Antonija Kosmata koji je na 400m postavio novi državni rekord od 58.12 sekunde. Jako dobro je Riječanka Ani Jelinić koja je u svojoj kategoriji bacila u kugli osmi rezultat na svijetu od 5,07m, kao i Kutinčanin Erik Fabijan Kaurin koji je kuglu bacio na 12.92m. Obradovao me je i veteran paraolimpijac Mladen Tomić, koji je u svojoj kategoriji kuglu bacio na 12,67m. Prvenstvo u Vinkovcima je pokazalo da imamo jednu solidnu masovnost iz koje vjerujem da će u narednom paraolimpijskom ciklusu izrasti nova kvaliteta hrvatske paraatletike. Hrvatske reprezentativce još očekuje zajedničke pripreme od 16. do 24. listopada u Makarskoj, a potom odlazak u Dubai, gdje očekujem dobre rezultate", zaključio je izbornik Sedić.

Od mnogobrojnih dobrih rezultata valja istaći uspjehe Miljenka Vučića i Denija Černija.

Miljenko Vučić, u konkurenciji slijepih bacača kugle, postavio je novi državni rekord na 13,86m. "Državni rekord popravio sam za osam centimetara. Ovo je drugi hitac na svijetu u mojoj kategoriji. Zadovoljan sam nastupom u Vinkovcima, jer me za mjesec dana očekuje nastup na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiu, gdje ću pokušati napasti svjetsku medalju", izjavio je Vučić, član AKOSI Odiseja iz Kutine.

Deni Černi, član Akosi Otos Grubišno polje, ove je sezone po treći put popravio je državni rekord.  "Sretan sam što mi je to uspjelo po treći put ove sezone, tako da je kugla letjela na 10,54m, a što je trenutno u mojoj kategoriji treći rezultat na svijetu. Smatram da sam trenutno u odličnoj formi, a kada još odradim pripreme za odlazak u Dubai, ostaje mi samo da se natječem za medalju", naglasio je Deni Černi.

Organizator prvenstva bio je Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, a priređivač AKOSI Vinkovci.

Darko Matić / HPO