BKOSIŽ ISTRIJANA Bronca na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Davor Komar i Melisa Osmanović nakon ovog prvenstva odlaze na međunarodno natjecanje u Portugal (World Open), gdje će pokušati skupiti bodove za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

 

Na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, s međunarodnim sudjelovanjem, član i članica BKOSIŽ Istrijana, Davor Komar i Melisa Osmanović, igrajući u paru u svojoj BC4 kategoriji, osvojili su broncu. 
Davor i Melisa igrali su ukupno pet utakmica, a od toga četiri pobijedili rezultatima 6:2, 8:3, 6:2, 4:2, ali je presudna bila utakmica u polufinalu, kada su nakon izjednačenog rezultata u 'tie breaku' izgubili priliku za finale. 
Davoru i Melisi, to je prva bronca, nakon što su dvije godine za redom (2017. i 2018. godine) bili prvi, odnosno osvajali Ekipno prvenstvo Hrvatske u paru. 
- Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. Zahvaljujemo se posebno i Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, te Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji i Gradu Pula, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu u Zagrebu - zahvalni su članovi boćarskog kluba.

- Nakon ovog ekipnog prvenstva slijede intenzivne pripreme za Otvoreno svjetsko prvenstvo (WORLD OPEN) u Portugalu/Povoa de Varzim od 28.listopada do 4. studenog, kamo Davor i Melisa odlaze kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, što će ujedno biti i zadnje međunarodno natjecanje gdje se mogu skupiti bodovi za mogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Svakako nas čeka još puno posla - poručuju iz 'Istrijane'
Tina Lorencin

 

Povezane vijesti