DOBRA VIJEST Vladimir Putin primio predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića

U Nižnjem Novogorodu Ratko Kovačić održao je prezentaciju s temom praktični primjeri uključivanje u sport osoba s invaliditetom u Europi, a u gradu Podolski kraj Moskve nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem

 

Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin  primio je u nedjelju, 13. listopada,  prigodom održavanja Međunarodnog sportskog foruma u Nižnjom Novororodu,  predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića i najavio nastavak suradnje sa Svjetskom antidopinškom organizacijom (WADA).

- Smatramo da smo svi mi jedna velika sportska obitelj koja ima za cilj razvijanje masovnog i vrhunskog sporta, prije svega u interesu ljudi. Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima, promicanja zdravlja stanovništva i međunarodne suradnje. To su vrlo važni i plemeniti ciljevi. Naravno, znamo i probleme s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši. Radit ćemo uredno na njihovom rješavanju. Mislim na antidoping probleme. Surađivali smo i surađivat ćemo s WADA-om. Nadam se samo da će se svi ovi problemi riješiti na temelju jednakosti i u skladu s trenutnim sportskim zakonodavstvom te da nitko neće biti diskriminiran iz političkih razloga, jer svrha sporta je ujedinjavanje zemalja i ljudi, a ne podjele - zaključio je Putin na prijamu kojemu su pored Kovačića nazočili i predsjednik Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) Rudi van den Abbeele i predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

 U Nižnjem Novogorodu Ratko Kovačić održao je prezentaciju s temom praktični primjeri uključivanje u sport osoba s invaliditetom u Europi , a u gradu Podolski kraj Moskve u Younost Universal Sport Center nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti