TOKYO 2020 Rekordna potražnja za ulaznicama za sljedeće Paraolimpijske igre

London 2012. postavio je ljestvicu vrlo visoko sa 116 tisuća prijavljenih u prvom krugu natječaja za ulaznice, ali japanska javnost je u potpunosti porušila taj rekord s 390 000 tisuća prijavljenih

 

Inicijalna ponuda ulaznica za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. zaključena je uspješno s rekordnim brojem prijava. Potražnja za ulaznice za Igre koje će se održati sljedeće godine je čak tri puta veća od onih za London 2012. koje su držale rekord gotovo 8 godina. Ono što nas veseli je činjenica da će naši paraolimpijci biti u prilici nastupati pred punim tribinama.

Rekordan broj od 390 000 sportskih entuzijasta sudjelovao je u prvom krugu 'lutrije' za ulaznice za Paraolimpijske igre 2020. Prvi paket ulaznica bio je ponuđen ekskluzivno za stanovnike Japana u vremenskom razdoblju od 22. kolovoza do 10. rujna 2019. godine. Takva potražnja je čak tri puta veća od one za London 2012. koja je držala rekord gotovo 8 godina.

Interes za ulaznicama je ogroman i bez presedana je u dosadašnjoj povijesti paraolimpijskog pokreta. Važno je istaknuti da je potražnja jednakomjerno raspoređena na 22 sporta koja će biti na službenom programu Igara.

London 2012. postavio je ljestvicu vrlo visoko sa 116 tisuća prijavljenih u prvom krugu natječaja za ulaznice, ali japanska javnost je u potpunosti porušila taj rekord s 390 000 tisuća prijavljenih. Ovo je dokaz da su Paraolimpijske igre u Tokiju na pravom putu da postanu najbolje i najuzbudljivije svih vremena. Ključ svega je zadržati potražnju na visokoj razini, kako bi ulaznice za Igre bile rasprodane. - izjavio je predsjednik IPC-a, Andrew Parsons

Stanovnici Japana očito su prepoznali i iskoristili priliku da budu dio Igara na kojim će nastupiti 4400 sportaša iz preko 170 zemalja svijeta. Sa zatvaranjem prvog kruga prodaje ulaznica, 160 000 ljudi je dobilo priliku doći do vrijednog papirića, dok je sveukupno prodano 600 000 ulaznica. S druge strane, ono što nas veseli je činjenica da će naši paraolimpijci biti u prilici nastupati pred punim tribinama.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti