SYDNEY Na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom Hrvatska nastupila s tri predstavnika

Sanja Soldo, Damir Bošnjak i Rudolf Petrović, pod vodstvom izbornika Tomislava Lazića i asistentice Veronike Ožanić, borili su se za medalje, ali i za ispunjenje kvota koje ih vode na Paraolimpijske igre u Tokyo

 

Od 9. do 18. listopada u Sydneyu u Australiji održalo se Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Grad Sydney ugostio je najbolje strijelce iz 58 država, među kojima i tri hrvatska predstavnika.

Sanja Soldo, Damir Bošnjak i Rudolf Petrović, pod vodstvom izbornika Tomislava Lazića i asistentice Veronike Ožanić, borili su se za medalje, ali i za ispunjenje kvota koje ih vode na Paraolimpijske igre sljedeće godine u Tokyo.

Prvi natjecateljski dan za hrvatske predstavnike bio je 12. listopada kada je Sanja Soldo u paru s Damirom Bošnjakom nastupila u disciplini P3 (25m pištolj, mješovito). Oni su od ukupno 49 strijelaca zauzeli 38., odnosno 41. mjesto. Damir je pogodio 544 kruga, a Sanja 539. Nakon dana odmora, 14. listopada naši strijelci odradili su i drugu mješovitu disciplinu P6 (10m mješovite ekipe) gdje su rezultatom od 723 kruga zauzeli 16. mjesto od ukupno 21. reprezentacije. Svoje pojavljivanje na ovom natjecanju 15. listopada imao je Rudolf Petrović u disciplini R5 (10m zračna puška, ležeći) koji je zauzeo 29. mjesto s pogođenih 631.0 krugova.

Potom su na na red došle i discipline P2 (10m zračni pištolj) za žene te R9 (50m puška ležeći) za muškarce gdje je nastupio Rudolf Perović.

Ukupne rezultate s natjecanja možete pročitati na poveznici results.sius.com/Championships.aspx ili na službenoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom (hssoinv.hr).

Dejana Rakić

 

 

Povezane vijesti