PAZIN Održano Državno natjecanje u boćanju za korisnike domova za odrasle osobe

Ovakve manifestacije korisne su za razbijanje stigme o psihičkoj bolesti kao takvoj te upoznavanje javnosti s mogućnostima, psihosocijalnim postignućima, napretkom korisnika te potrebom za pripadanje zajednici

 

U Boćarskom centru Aleksandar Anzur održano je Državno natjecanje u boćanju za korisnike domova za odrasle osobe s psihičkim pormećajima. Dom za odrasle osobe Motovun domaćin je i organizator sedmog po redu Državnog natjecanja, već drugu godinu za redom, a svoje je domaćinstvo osvojio pobjedom na prošlogodišnjem natjecanju.

Na natjecanju je sudjelovalo dvanaest ekipa domova za odrasle osobe iz čitave Hrvatske (Motovun, Lobor-grad, Zagreb – Mirkovec, Turnić, Zemunik, Vila Maria, Bjelovar, Trogir, Sv. Frane Zadar, Nedešćina, Jalžabet i Skupnjak).

Sudjelovanje korisnika na ovakvim i sličnim sportskim i kulturno zabavnim manifestacijama od velike je važnosti za senzibiliziranje javnosti za život korisnika, odraslih osoba s  intelektualnim i psihičkim poteškoćama u ustanovama socijalne skrbi kao i 'razbijanje stigme o psihičkoj bolesti kao takvoj, te upoznavanje javnosti s mogućnostima, psihosocijalnim postignućima, napretkom korisnika te potrebom za pripadanje zajednici.

U ime domaćina, pozdravne riječi uputio je ravnatelj Doma Motovun Boris Demark koji je svima zaželio dobrodošlicu i puno sportskih uspjeha.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Grada Pazina Veljko Brajković koji je izrazio zadovoljstvo za ponovnim održavanjem Državnog natjecanja baš u Pazinu. U nastavku se zahvalio Domu Motovun na njihovom trudu i angažmanu kojeg tijekom cijele godine ulažu u  provođenje raznih aktivnosti koje organiziraju sa svojim korisnicima pa tako i na angažmanu oko organizacije ovog natjecanja. Na kraju je svima zaželio dobrodošlicu u grad Pazin te dobru zabavu i puno sportske sreće.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti