MEĐUNARODNO PRVENSTVO Pet medalja za hrvatske stolnotenisače s invaliditetom u Nizozemskoj

Anđela Mužinić je u kategoriji tri osvojila drugo mjesto, Helena Dretar Karić je u istoj kategoriji bila treća, dok je Pavao Jozić osvojio treće mjesto u kategoriji 7

 

Jučer je završilo Međunarodno  prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u Nizozemskoj koje je održano od 1. do 3. studenog u Skadskanalu.

Hrvatsku su predstavljale Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić i Pavao Jozić. U pojedinačnom dijelu natjecanja osvojene su tri medalje.

Anđela Mužinić je u kategoriji tri osvojila drugo mjesto, Helena Dretar Karić je u istoj kategoriji bila treća, dok je Pavao Jozić osvojio treće mjesto u kategoriji 7. 

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su u ekipnoj konkurenciji bile druge, dok su Jozić i Nijemac Bjoern Scneke u ekipnoj konkurenciji osvojili zlato.

Nakon prolaza skupine Mužinić je u polufinalu pobijedila Dretar Karić sa 3-0 (11-6, 11-9, 11:7), no u finalu je izgubila od Šveđanke Anne Carin Ahlquist sa 2-3. Helena Dretar Karić osvojila je brončanu medalju. 

Pavao Jozić je nakon prolaska skupine u četvrtfinalu pobijedio Nijemca Bjoema Schnakea sa 3-2, no u polufinalu je izgubio od Japanca Inoue Mashaxhike sa 0-3.

Mirjana Lučić je u kategoriji 10 žene prošla grupu te u nastavku ispala od Kineskinje Zhao Hiaojing sa 0-3.

U ekipnoj konkurenciji Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić nastupile su u spojenim kategorijama od 3. do 5. i osvojile srebro, izgubivši u finalu sa 0-2 od Kineskinja Zhou Ying i Zshang Miao.

Pavao Jozić i Nijemac Bjoern Scneke u finalu su savladali Dance Petera Rosenmeiera i Henrika Brammera sa 2-1.

Hina

 

Povezane vijesti