IVAN MIKULIĆ Prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je osigurao plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju

Izuzetan je osjećaj da sam baš ja prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio putovnicu za Tokyo, rekao je naš ponajbolji parataekwondo borac

 

Ivan Mikulić (25) prvi je hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio svoj nastup na ljetnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Ulaznicu za Tokyo stekao je osvajanjem brončane medalju na 7. Europskom parataekwondo  prvenstvu u Bariju.

Uspjeh Mikulića time je veći što je prvi Hrvat koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u parataekwondou koji je upravo u Tokiju uvršten u sportski program igara.

- Izuzetan je osjećaj da sam baš ja prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio putovnicu za Tokyo. Što se tiče samog prvenstva u Bariju, došli smo samo s jednim ciljem: da ostvarimo što bolji plasman i da potvrdimo odlazak u Tokyo. Nažalost, desila se ta ozljeda prstenjaka desne ruke koja me je spriječila da osvojim još sjajniju medalju, ali najvažnije je da sam ja prvi hrvatski putnik za Tokyo - zaključio je Ivan Mikulić.

Mikulića slijedeće godine očekuje niz kontinentalnih prvenstavai Prezident cup s ciljem osvajanja još bodova koji će mu osigurati što bolji plasman na svjetskoj rang listi i tako mu omogućiti lakši ždrijeb na paraolimpijskim igrama.

Mikulić je član Taekwondo kluba Galeb iz Splita, a natječe se u kategoriji K44 M+75kg.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti