Humanitarna utakmica legendarnih Vatrenih protiv legendarnih Puma

"S velikom sigurnošću možemo najaviti dolazak Šukera, Bokšića, Mrmića, Ladića, Stanića i Vlaovića, dok će ulogu trenera preuzeti Miroslav Ćiro Blažević", istaknuo je predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Robert Puja dodavši da će se pozivu odazvati gotovo 70 posto igrača iz tog sastava

Legendarna generacija "vatrenih", osvajači brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine i veterani 7. gardijske brigade - Pume, odigrat će petog listopada u Varaždinu humanitarnu utakmicu prihod od koje će biti namijenjen za izradu spomenika u čast poginulih pripadnika brigade.
Na današnjoj konferenciji za novinare u Varaždinu najavljen je dolazak gotovo cijelog sastava "vatrenih" iz Francuske.

"S velikom sigurnošću možemo najaviti dolazak Šukera, Bokšića, Mrmića, Ladića, Stanića i Vlaovića, dok će ulogu trenera preuzeti Miroslav Ćiro Blažević", istaknuo je predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Robert Puja dodavši da će se pozivu odazvati gotovo 70 posto igrača iz tog sastava.

Puja je najavio i jaku momčad Puma potpomognutu legendama NK Varteksa Zoranom Brlenićem i Davorom Vugrincem.

Humanitarna utakmica organizirana je s ciljem prikupljanja sredstava za izradu spomenika, odnosno za pokriće troškova u iznosu od gotovo 360.000 kuna. Spomenik će se postaviti u parku 7. gardijske brigade u Varaždinu 23. travnja iduće godine.

Po riječima članova Udruge, izrada spomenika je već započela i bit će djelo akademskog kipara Krešimira Roda iz Zlatara.

Inače, kroz legendarnu 7. gardijska brigadu prošlo je oko 4.500 pripadnika iz cijele Hrvatske, a 90 njih dalo je svoje živote za stvaranje i oslobađanje samostalne Hrvatske. Jedan pripadnik još uvijek se vodi kao nestali.

Kako su rekli organizatora iz Udruge, svoju podršku odigravanju humanitarne utakmice dali su brojni aktivni i umirovljeni generali Hrvatske vojske, a poziv da dođu na utakmicu upućen je i generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Organizatori su danas uputili i zahvalu Hrvatskom nogometnom savezu, glavnom sponzoru u projektu izrade spomenika.

Hina

Foto: PIXSELL