JARUN Memorijal 'Ivan Starek' u čast legendarnog maratonca

Ovaj polumaraton jedinstvena je utrka u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je, nažalost, prerano i neočekivano preminuo u 65. godini

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s predsjednikom AK Maksimir Antom Blažaninom i članom Izvršnog odbora AK Maksimir Andrijom Damjanovićem u zgradi Gradske uprave održao je konferenciju za novinare kojom je najavio 33. Polumaraton Ivan Starek na Jarunu iduće nedjelje, 10. studenoga 2019., sa startom  u 10,55 sati, a trčati će se na 5, 10 i 21 kilometar.

- Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj - naglasio je predsjednik Blažanin pa je dodao kako se dosad prijavilo 865 natjecatelja, a objavljeno je na zagreb.hr.

Damjanović je sugrađane zamolio za razumijevanje budući će 10. studenoga, od 11 do 14 sati, Jarun biti zatvoren za promet.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba utrku organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s NZZJZ 'Dr. Andrija Štampar' i Veleučilištem Velika Gorica, a njome se obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.

Kako je najavljeno, u promidžbi sportske rekreacije, mjera za unaprjeđenja zdravlja i kvalitete življenja sudjeluju stručnjaci Nastavnog zavoda i Veleučilišta, a svi trkači će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid.

- Ovom utrkom spajamo tri stvari: sport, zdravlje i turizam - rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako je pojašnjeno, Memorijal Ivan Starek  je najprije bio organiziran kao polumaraton, da bi danas to bila cjelodnevna manifestacija cestovne atletike, jedinstvena u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je, nažalost, prerano i neočekivano preminuo u 65. godini. Atletski klub Veteran (današnji AK Maksimir) utrku je prvi put organizirao 1987. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti