SARAJEVO OPEN Nevjerojatni Nikola Kosec osvojio 12 zlatnih medalja na međunarodnom plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom

Član varaždinskog Plivačkog kluba Vidra trijumfom u Sarajevu dokazao je svoju dominaciju u ovom dijelu Europe

 

Prvo međunarodno plivačko natjecanje za osobe s invaliditetom 'Sarajevo Open 2019 - U vodi smo svi jednaki', održano 9. i 10. studenog, okupilo je i brojne hrvatske plivače s invaliditetom.

Uz reprezentativca Nikolu Koseca koji je s trenericom Višnjom Bunić u Sarajevo bio pozvan u ekipu reprezentacije Hrvatske, u Sarajevu su plivali i drugi članovi PK - Vidra Nikola Dodoš, Teo Škvorc, Jakša Mislović, Sabina Kušter, Ema Cesar i Brunela Hrženjak.

Od plivača iz PK Vidra najuspješniji je bio hrvatski reprezentativac Nikola Kosec (Down sindrom)  koji je za Hrvatsku u Sarajevu - u kategoriji C21 na 50 m, 100 m slobodno, 50 m, 100 m leđno te 50 m i 100 m delfin u kategoriji juniora i seniora - osvojio ukupno 12 zlatnih medalja te tako dokazao svoju dominaciju u ovom dijelu Europe.

- Veliki napredak i plivački potencijal pokazala je Sabina Kušter sa skraćenom desnom bedrenom kosti, koja je na 50 m i 100 m slobodno popravila svoja najbolja osobna vremena te u kategoriji S 10 osvojila kao juniorka i seniorka četiri zlatne medalje – kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra.

- Također veliki plivački potencijal pokazala je naša nova članica Vidra Ema Cesar, sa skraćenom potkoljeničnom kosti koja je samo nakon mjesec dana treniranja u klubu, u kategoriji S 10 osvojila zlato kao juniorka i srebro kao seniorka na 50 slobodno te kao juniorka zlato na 100 m prsno. Neustrašivi Vidraš Teo Škvorc s dijagnozom staklene kosti u kategoriji  S6 osvojio je na 50 m slobodno kao junior srebro te kao senior broncu te na 100 m leđno srebro kao junior i kao senior. Uporna Brunela Hrženjak, Down sindrom u kategoriji C21 na 100 m prsno osvojila je zlato kao juniorka te srebro kao seniorka te na 100 m slobodno osvojila broncu kao juniorka te zauzela 4 mjesto kao seniorka. Neustrašivi i uporni Jakša Mislović, CP u kategoriji S6 na 100 m leđno osvojio je broncu kao junior i senior. Najstariji član Vidra Nikola Dodoš, Down sindrom u kategoriji C 21 kao master senior osvojio je zlato na 50 m slobodno. Rezultati sa Sarajevo Opena 2019. potvrdili su nam da u klubu dobro radimo s plivačima te dali smjernice za pripreme za sljedeće natjecanje Dubrava Open koje se održava 7. prosinca 2019. u Zagrebu, za koje se varaždinske Vidre spremaju u još većem broju – naglasila je Bunić.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti