DUBAI Dvije bronce za hrvatske atletičare s invaliditetom na WPA Svjetskom prvenstvu

Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Ostvario sam uspjeh s osobnim rekordom pa mogu biti zadovoljan, rekao je Matija Sloup

 

Jučer su hrvatski atletičari s invaliditetom u prijepodnevnom programu osvojili dvije bronce  u Dubaiju na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu.

Mikela Ristoski u skoku u dalj, kategorije sportaša s intelektualnim teškoćama, osvojila je broncu s daljinom od 5,61m. S novim svjetskim rekordom zlato je pripalo Poljakinji  Karolini Kucharczyk s 6,21m, dok je srebrena Ruskinja Aleksandra Ruchkina s daljinom od 5,62m.

- Osjećam se super i zadovoljna sam današnjim rezultatom nakon svega što mi se ove godine izdešavalo.  Srebro mi je pobjeglo za centimetar, ali vjerujem da će mi se to vratiti na paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine - izjavila je Mikela ristoski.

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup je osvojio brončano odličje s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak i izjednačivši svjetski rekord je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m. Srebro je pripalo Iračaninu  Tnaiash Garrah.

- Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Napokon sam ostvario uspjeh s osobnim rekordom. To mi je veliki poticaj i motivacija za sljedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokyu. Znam koliko vrijedim. Nažalost, tehnika nije bila baš previše sjajna. Nisam zadovoljan s daljinom, ali bronca je tu. Znam koliko vrijedim. Ja i trener smo presretni    i idemo dalje, jer je Tokyo blizu, europsko prvenstvo u Poljskoj također - zaključio je Matija Sloup.

Darko Matić / HPO