TOKYO 2020 Završena izgradnja stadiona za Paraolimpijske igre

Hvale vrijedna informacija jest da su japanski arhitekti predvođeni Kengo Kumom pokazali brigu za okoliš i vizuru grada tako što su vanjski dio stadiona obložili panelima s biljkama

 

Japansko sportsko vijeće (eng. JSC) objavilo je da je završena izgradnja Olimpijskog stadiona za potrebe održavanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Izgradnja stadiona koja je započela u prosincu 2016. godine koštala je vrtoglavih 1,4 milijarde američkih dolara. Prema programu, na stadionu će se održati ceremonija otvaranja/zatvaranja Igara te atletska i nogometna natjecanja. Nakon završnih provjera, stadion će dobiti konačno "zeleno" svjetlo za upotrebu do kraja ovog mjeseca.

Povodom svečane ceremonije otvaranja stadiona za javnost JSC je pripremio događaj 'Hello our stadium!' U okviru događaju koji će se održati 21. prosinca predviđene su različite sportske, glazbene i kulturne manifestacije, a svakako treba istaknuti i sudjelovanje Usaina Bolta i mnogih drugih olimpijskih i paraolimpijskih sportaša u jedinstvenoj štafeti - One race.

Za kraj, hvale vrijedna informacija jest da su japanski arhitekti predvođeni Kengo Kumom pokazali brigu za okoliš i vizuru grada tako što su vanjski dio stadiona obložili panelima s biljkama. Osim toga, nadstrešnica stadiona izrađena je od drva prikupljenih iz čak 47 japanskih pokrajina.

Izvor: HPO