OPATIJA Održane 12. sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere

Na manifestaciji je sudjelovalo deset udruga, 130 natjecatelja, 30 volontera Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija te 12 voditelja KŠR Gorovo, a započela je svečanim mimohodom svih sudionika

 

U Opatiji su se, povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Opatije, u organizaciji KŠR Gorovo održale 12. sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi. Na manifestaciji je sudjelovalo deset udruga, 130 natjecatelja, 30 volontera Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija te 12 voditelja KŠR Gorovo, a započela je svečanim mimohodom svih sudionika.

Okupljene su pozdravili pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, zamjenik opatijskog gradonačelnika Emil Priskić te opatijski dječji gradonačelnik Vito Juričić koji je podsjetio na važnost dječjih prava i pomogao podignuti olimpijsku zastavu. Olimpijsku prisegu pročitao je Erik Devčić, piše Fiuman.hr.

Nakon svečanog dijela, svi su sudionici sa zadovoljstvom sudjelovali u svojim aktivnostima, a kojih je bio doista velik broj. Osim kretanja u prirodi, koje je bilo aktivnost izvan sportske dvorane, u dvorani su se sudionici zabavljali i natjecali kroz aerobik, sportski poligon, pikado, kuglanje loptom, gađanje koša, gađanje lukom i strijelom, nogomet i gađanje gola, vođenje i gađanje gola u hokeju, gađanje rukometnog gola, bacanje kolutova, boćanje, gađanje mete lopticama i stolni tenis, koji je po prvi put zaživio na ovoj manifestaciji.

Napomenimo kako su na ovoj manifestaciji aktivnosti u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika, a ona je ujedno i integracijski sportsko-rekreativni program kojim se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera već su funkcionalne i zabavne te pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijelog života.

Na manifestaciji su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije i svi su mahom izrazili zadovoljstvo ovim susretom te poručili organizatorima da svakako računaju na njih i naredne godine.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti