GNK DINAMO Otvoren natječaj ‘Fair play na tribinama’ na koji se mogu prijaviti i udruge osoba s invaliditetom

Iznos koji GNK Dinamo izdvaja za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa iznosi deset tisuća kuna, dok za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu klub izdvaja po pet tisuća eura

 

Nakon svake službene utakmice u sezoni 2019/20. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub je izdvojio određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih.

- Jako nam je drago što je naša kampanja uspješno stigla do faze Natječaja. Kako smo i objavili pri pokretanju kampanje, prikupljeni će iznos nakon prvog dijela sezone biti putem Natječaja dodijeljen udrugama koje skrbe o djeci, mladima i socijalno ugroženima. Natječaj je pokrenut 1. prosinca i traje još tjedan dana. Prikupljeni iznos za utakmice za koje GNK Dinamo nije bio kažnjen u ovom trenutku (prije utakmica s Manchesterom, Lokomotivom i Rijekom) iznosi 218 tisuća kuna i rasporedit će se na nekoliko udruga, ovisno o pristiglim prijavama i odluci Komisije. U Komisiji će biti predstavnici GNK Dinamo i Hrvatskog Crvenog križa, a objava zahtjeva odabranih udruga koje odgovaraju svim kriterijima natječaja bit će javna po završetku Natječaja - objašnjava Iva Cigrovskij, voditeljica projekta i časnica za gledatelje s invaliditetom GNK Dinamo.

Iznos koji GNK Dinamo izdvaja za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa iznosi deset tisuća kuna, dok za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu klub izdvaja po pet tisuća eura.

- Projekt je odmah u startu pokrenut u dva smjera, jedan je bio na samim utakmicama gdje smo pozivali na pozitivno i korektno ozračje od strane navijača Dinama, te u smjeru edukacije djece i mladih naraštaja koje želimo učiti ispravnim oblicima ponašanja na nogometnim utakmicama. Kampanja je prva takva na ovim prostorima, a uspjeh ćemo moći mjeriti kroz dugoročni proces za sezonu, dvije. Već sada se vidi pomak, Dinamo je do sada ove sezone platio manje kazni (89 tisuća eura) nego u sezoni 2018-19 kada je klub platio najveći iznos kazni u povijesti (311 tisuća eura) - ističe voditeljica projekta.

Dinamo i Hrvatski Crveni križ zajedno su formirali Komisiju koja će javnim putem transparentno i u skladu s jasno određenim kriterijima putem Natječaja dodijeliti prikupljeni novac udrugama koje skrbe o djeci i mladima te socijalno ugroženim skupinama.

- Pozivamo sve udruge koje odgovaraju našim kriterijima natječaja, a to su obrazovanje djece i mladih s teškoćama u razvoju, skrb o beskućnicima i suzbijanje diskriminacije na rasnoj osnovi, da pošalju potrebnu dokumentaciju te da se prijave na natječaj. Bilo bi šteta ne iskoristiti priliku u kojoj Dinamo u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem želi financijski dati potporu dobrim projektima i programima na razini cijele Hrvatske - kaže Dinamova časnica za gledatelje s invaliditetom.

Prijave se zaprimaju na e-mail fairplaynatribinama@gnkdinamo.hr od nedjelje 1.12. u 13:00 sati, a detalje Natječaja potražite na poveznici www.gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak/natjecaj-fair-play-na-tribinama.

- Uskoro ćemo promovirati i slikovnicu koja će biti fokus u drugom dijelu kampanje, što je isto jedan od noviteta koji pokreće jedan nogometni klub. Kroz zanimljive likove i pozitivnu priču o odlasku jednog društva na utakmicu pokušat ćemo djeci nižih razreda lokalnih osnovnih škola približiti pozitivno navijanje i fer i korektno ponašanje na nogometnim stadionima. Slikovnica je autorsko djelo i osmišljena je i ilustrirana prema realističnim fotografijama vezanim za Dinamo - najavljuje Iva Cigrovskij za kraj.

Natječaj je otvoren od 1. prosinca u 13:00 sati.

In Portal

 

Povezane vijesti