DUBRAVA OPEN Varaždinske Vidre sjajne na prvom međunarodnom festivalu plivanja za osobe s invaliditetom

Najuspješniji Vidraš u protekle dvije godine, ujedno i najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina za 2018. godinu, Nikola Kosec, ponovno je potvrdio svoj ogroman plivački talent

 

Prvi međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom u organizaciji PK Dubrava u Zagrebu na Bazenima Svetice okupio je natjecatelje iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke i Turske.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji varaždinski PK Vidra predstavljali su Nikola Kosec, Sabina Kušter, Ema Cesar i Mirna Roginek, kojoj je to ujedno bilo i prvo natjecanje. Mirna Roginek uspješno je startala u natjecateljski svijet plivanja zauzevši 12. mjesto u apsolutnoj kategoriji i 8. mjesto kao juniorka na 50 m prsno, javljaju Varaždinske vijesti.

Također svježa Vidrašica s velikim plivačkim potencijalom, Ema Cesar, na svom drugom plivačkom natjecanju plivala je dvije utrke; 50 m slobodno i 50 m prsno. Na 50 m slobodno popravila je svoje najbolje vrijeme za pet sekundi te zauzela 8. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 5. mjesto kao juniorka.

Na startu 50 metara prsno ispale su joj naočale, ali to je nije spriječilo da hrabro otpliva utrku do kraja čime je popravila svoje najbolje vrijeme za četiri sekunde te zauzela 6. mjesto u apsolutnoj kategoriji i 4. mjesto u kategoriji juniorki.

Talentirana Sabina Kušter plivala je tri utrke; 50 i 100 m slobodno te 50 m leđno i u sve tri utrke popravila svoja najbolja vremena, te zauzela visoka mjesta; na 50 m leđno zauzela je 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji i 4. mjesto u kategoriji juniorki, na 50 m slobodno zauzela je 6. mjesto u apsolutnoj kategoriji i 4. mjesto kao juniorka, a najuspješnija je bila na 100 m slobodno gdje je zauzela 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji te broncu kao juniorka.

Najuspješniji Vidraš u 2018. i 2019. godini, ujedno i najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina za 2018. godinu, Nikola Kosec, ponovno je potvrdio svoj ogroman plivački talent, od četiri starta na 50 i 100 m slobodno te 50 i 100 m leđno osvojio je tri medalje.

Na 100 m leđno zauzeo je 10. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto u kategoriji juniora, na 50 m slobodno zauzeo je 16. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto kao junior, na 100 m slobodno zauzeo je 9. mjesto u apsolutnoj kategoriji te broncu kao junior, a najuspješniji je bio na 50 m leđno gdje je uzeo broncu u apsolutnoj kategoriji te srebro kao junior.

Nastupom na Dubrava Openu varaždinske Vidre u pratnji trenera Antonia Jerešića uspješno su završile natjecateljsku sezonu 2019. Dobili su smjernice za rad i motivaciju za pripremu za plivačku sezonu 2020,, a prvo natjecanje već im je u veljači u Splitu dok Nikola Kosec 2020. započinje s pripremama za 2. Trisome igre za sportaše s Down sindromom koje se održavaju od 31. ožujka do 7. travnja u Antalyji u Turskoj.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti