DOBRA VIJEST Zlatna medalja za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kolicima

Želimo biti ti pokretači inicijative da rukomet u kolicima postane paraolimpijski sport, rekao je Kazimir Ilijaš, povjerenik Hrvatskog rukometnog saveza za rukomet u kolicima

 

Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila je zlatnu medalju na Turniru nacija koji se održao ovoga vikenda u Sutinskim vrelima u Podsusedu.

Na ovom službenom turniru Europske rukometne federacije (EHF) sudjelovale su reprezentacije Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Nizozemske i Portugala, a pobjedu je ostvarila Hrvatska svladavši Portugal s 9-8.

- Hrvatska prvi put organizira ovakav turnir. Cilj nam je bio da nastupi šest reprezentacija, a sljedećih godina još i više kako bi Turnir nacija postao Europsko prvenstvo za rukomet u kolicima za osobe s invaliditetom. Želimo biti ti pokretači inicijative da rukomet u kolicima postane paraolimpijski sport - rekao je Kazimir Ilijaš, povjerenik Hrvatskog rukometnog saveza za rukomet u kolicima i glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupila je u sastavu: Nikola Bistrović, Lukrecija Tomušić, Emil Balija, Maša Bulatović, Zdenko Matić, Matija Tensić, Ademir Demirović, Ivica Vujica, Ante Štimac, Stipo Tokić, Filip Jadrijev i Jelena Šišić, dok su u stručnome stožeru bili Ivan Dragić, Karlo Šporer i Kazimir Ilijaš.

Naš kapetan bio je proslavljeni sportaš s invaliditetom, Ante Štimac.

- Problem je u tome što su sportska kolica jako skupa. Rade se po mjeri i znaju koštati i više od 40.000 kuna – rekao je Štimac

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Turniru nacija u Portugalu Hrvatska je osvojila srebrnu medalju.

Dejana Rakić