SVI U PLANINE U organizaciji Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije održana 'Rekreacija Učka'

U aktivnostima, koje su financirali Hrvatski športski savez slijepih i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sudjelovalo je 10-ak sudionika, a valja istaknuti kako je 'Rekreacija Učka 2019.' bila i svojevrsni završetak projekta 'Natura Eduka'

 

U organizaciji Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Istra, organizirana je aktivnost pod nazivom Rekreacija Učka 2019'.

U sklopu ove aktivnosti održane su dvije edukativne radionice. Prva radionica, namijenjena članovima Stanice planinarskih vodiča, bila je posvećena temi kako pristupiti slijepoj osobi o čemu je govorio predsjednik kluba Zlatko Kuftić, dok je u sklopu druge radionice Saša Kardinar iz Stanice planinarskih vodiča Istre članove Planinarsko rekreativnog kluba slijepih upoznao sa opremom potrebnom za planinarenje. Obje su radionice održane u Puli, u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije.

Istoga dana organiziran je i odlazak na rekreaciju na Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – regionalni centar inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići u Cukrićima te Rekreacija Dvigrad 2019. gdje su sudionici Rekreacije imali priliku znanje stečeno u sklopu radionica iskusiti i u praksi.

U aktivnostima, koje su financirali Hrvatski športski savez slijepih i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sudjelovalo je 10-ak sudionika, a valja istaknuti kako je 'Rekreacija Učka 2019.' bila i svojevrsni završetak projekta 'Natura Eduka' koji je u 2019. provodio Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije.

In Portal

 

Povezane vijesti