ČAČINCI Humanitarni malonogometni turnir za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac

Ovaj turnir nešto je posebno, na njemu su naši članovi veseli, nasmijani, uživaju i osjećaju se ravnopravnim članovima društvene zajednice, a to je najvažnije, keže predsjednica udruge Đurđa Šimatović 

 

U sportskoj dvorani osnovne škole A. G. Matoš Čačinci u Orahovici održan je sedmi po redu malonogometni turnir 'Čačinci za Jaglac' kako bi se pomoglo u radu Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac. Turnir su organizirali Općina Čačinci i turistička zajednica pod pokroviteljstvom tvrtke Pan Parket.

Na turniru su sudjelovale ekipe Pan Parket, Caffe bar DEF, NK Mladost Čačinci, Caffe bar Blues.

Ovaj turnir otvorio je zamjenik načelnika ove Općine Alen Jurenac.

- Hvala momčadima koje su se odazvale, sucima i svima koji su učinili i najmanji potez kako bi ovaj turnir i ove godine za naš Jaglac bio organiziran. Drago nam je da možemo pomoći i posebno velika hvala našim Čačinčanima, gledateljima koji su došli u velikom broju i pomogli u prikupljanju sredstava za pomoć ovoj humanitarnoj udruzi - rekao je Jurenac.

Zatim se predsjednica ove udruge Đurđa Šimatović zahvalila svim posjetiteljima i istaknula kako ovaj turnir svake godine razveseli njihove članove te pokazuje dobar primjer podrške.

- Mi se istinski trudimo svojim projektima svake godine omogućiti našim članovima normalan život i uključivanje u društvenu zajednicu. Ovaj turnir nešto je posebno, na njemu su naši članovi veseli, nasmijani, uživaju i osjećaju se ravnopravnim članovima društvene zajednice, a to je najvažnije. Hvala od srca Čačincima, Općini i Turističkoj zajednici, našim vjernim donatorima i prijateljima Pan Parketu, svim momčadima, kao i ovoj prekrasnoj publici koja nas uvijek podržava - rekla je predsjednica Šimatović.

U poluzavršnici turnira Caffe bar DEF bio je bolji od Bluesa sa rezultatom 2:0, a Pan Parket od NK Mladost 2:1. Treće mjesto pripalo je Bluesu pobjedom nad NK Mladost od 3:1. Turnir je osvojio Pan Parket pobjedivši DEF s 5:2.

Posebna atrakcija bila je pogodak igrača DEF-a, člana  Udruge Jaglac Kristijana Knjižeka.

Sudci svih utakcica bili su Darko Krmpotić i Mario Nađ, a na kraju, na središte igrališta donesen je veliki ček s prikupljenim iznosom kojeg su članovi Udruge podigli u zrak. Prihod koji je bio Prikupljen od kotizacija, sponzorstava i dobrovloljnih priloga gledatelja na kraju je iznosio 19,200 kuna.

- Za Jaglac smo uvijek tu, u nama imaju vjernog i čvrstog prijatelja. Kad god i koliko možemo uvijek ćemo pomoći, jer osmijeh Jaglaca za nas je neprocjenjiv, rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, koji je uručio zahvalnice i nagrade najboljima.

Inače, Jaglac je udruga osoba s intelektualnim teškoćama koja se bavi unapređenjem kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i odraslih osoba također s intelektualnim teškoćama. Ona djeluje kako bi izjednačila njihove mogućnosti stvaranjem uvjeta za aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Dejana Rakić

 

 

 

Povezane vijesti